Lekstroom, 10.05 uur

Utrecht 29-11-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Geslaagde Burgernetactie

NIEUWEGEIN Op zaterdag 26 november werd een vermiste vrouw na een geslaagde Burgernetactie aangetroffen.

Rond 17.20 uur kreeg de politie de melding dat een 53-jarige vrouw weg was gelopen bij een instelling aan de Pallasburg. Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in en via Burgernet werd verzocht naar de vrouw uit te kijken. Een Burgernetter zag de vrouw in de buurt van de Pallasburg lopen en gaf dit door. Politiemensen gingen ter plaatse en troffen de 53-jarige verwarde vrouw inderdaad aan. Zij werd naar de instelling teruggebracht.

Vrouw gewond

VIANEN Op maandag 28 november raakte een voetgangster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 19.00 uur rende een 23-jarige vrouw uit Vianen de Brugstraat over. Daarbij zag zij de auto van een 47-jarige automobilist uit Vianen over het hoofd. Zij rende tegen de zijkant van de auto, kwam hard ten val en raakte buiten bewustzijn.

De vrouw werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Verkeerscontrole

HOUTEN Op maandag 28 november heeft de politie op de Fortweg op de naleving van de geslotenverklaring gecontroleerd.

De controle vond van 17.00 uur tot 17.45 uur plaats. Veertien bestuurders negeerden de geslotenverklaring en werden bekeurd. Tevens kreeg een bromfietser een bekeuring omdat hij geen helm op had.

Poging straatroof

NIEUIWEGEIN Op maandag 28 november slaagde een verdachte er niet in een vrouw van haar tas te beroven.

Rond 17.25 uur liep een 48-jarige vrouw uit Nieuwegein over de Vreeswijksestraatweg. Zij hoorde dat achter haar een snorfiets aan kwam rijden en voelde dat vervolgens werd geprobeerd haar tas van haar schouder te rukken. Het slachtoffer kwam ten val en werd meegesleurd. Een aantal getuigen kwam de vrouw te hulp en de verdachte ging er zonder buit vandoor. Het slachtoffer liep licht letsel aan haar handen en knieën op.

De verdachte was een blanke jongeman van 17 20 jaar, donker haar en hij droeg een donker bomberjack. Hij reed op een zwarte snorfiets.

Getuigen of mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Hennepkwekerij

LOPIK Op maandag 28 november werd een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie op maandagmiddag een onderzoek bij een pand aan de Graafdijk in. Daarbij werd in een loods een hennepkwekerij met ruim vijfhonderd planten aangetroffen. Een in de loods aanwezige 63-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt.