Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht 29-11-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Afstand van rijbewijs

WOERDEN Op maandag 28 november deed een bejaarde vrouw na een ietwat wilde autorit afstand van haar rijbewijs.

Rond 16.00 uur reed een 84-jarige vrouw uit Woerden over het terrein van een bejaardentehuis in Woerden. Daarbij raakte zij de macht over het stuur kwijt, reed door de tuin, over een paal, een betonnen blok een lantaarnpaal en rakelings langs een vijver. Daarna wist zij de auto tot stilstand te brengen, maar wilde vervolgens verder rijden. Een medehuisbewoner zag kans dit te voorkomen.

Politiemensen die ter plaatse kwamen, wisten op basis van haar medische achtergrond en haar auto die al diverse schades had, de bejaarde vrouw ervan te overtuigen afstand van haar rijbewijs te doen.

Jeugdige winkeldievegges

MIJDRECHT Op maandag 28 november werden twee meisjes op heterdaad op winkeldiefstal betrapt.

Rond 15.30 uur zag een personeelslid van een winkel aan de Dorpsstraat dat twee meisjes make-upartikelen uit de winkel stalen. Het tweetal, meisjes van 12 jaar en afkomstig uit Mijdrecht, werd aangehouden. Daarbij bleek dat zij ook nog artikelen bij vier andere winkels in Mijdrecht hadden gestolen.

Bij hun verhoor verklaarde het tweetal de afgelopen weken meerdere winkeldiefstallen te hebben gepleegd. De politie stelt een nader onderzoek in naar het aantal, waar en wat er is weggenomen. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.