Persberichten 29/11 ochtend

Regio 29-11-2005

Noordwijkerhout Aanhouding na winkeldiefstal Een 38-jarige man uit Ter Aar pleegde maandag 28 november, rond 16.15 uur, winkeldiefstal bij een supermarkt aan het Marktplein. De man nam 3 blikken vis, 3 flessen Port en 1 pak karnemelk in zijn tas mee zonder deze bij de kassa af te rekenen. Personeel van de winkel greep in en droeg hem over aan de politie. Hij is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen de man voort.

Leiden Onder invloed rijden De politie controleerde op dinsdag 29 november, rond 01.15 uur, op de Kooizicht een 57-jarige automobilist uit Leiden. De agenten stelden vast dat de man te veel had gedronken en hielden hem aan. Zijn ademanalyse liet vervolgens een uitslag zien van 435 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Leiden Aanhouding voor opgeven valse naam De politie controleerde op maandag 28 november, rond 19.55 uur, op het Havenplein een automobilist, omdat de man daar met zijn mistachterlicht reed. Hij kon zich niet legitimeren en gaf een naam op waarvan aan de juistheid daarvan door de agenten werd getwijfeld. Na een korte controle bij de meldkamer van de politie werd deze twijfel alleen maar groter. De 23-jarige man uit Leiden gaf toen toe dat hij een valse naam had opgegeven, omdat hij zonder rijbewijs reed. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Voorschoten Geprobeerd in te breken Maandagavond 28 november werd bij twee woningen geprobeerd in te breken. Het gaat hier om een woning aan de Haydnlaan en het Strauszplantsoen. Bij beide woningen bleef het bij schade aan deuren. Waarschijnlijk is de inbraak bij de woning aan het Strauszplantsoen voorkomen doordat een buurtbewoonster het schijnsel van zaklantaarns bij een woning zag en de politie belde. Van de daders ontbrak echter ieder spoor. De politie heeft de zaken in onderzoek.

Leimuiden Aanhouding na bedreigingen De politie hield dinsdagmorgen 29 november in zijn woonplaats een 45-jarige man uit Leimuiden aan. Er zijn verdenkingen tegen de man dat hij al enige maanden in de buurt voor overlast zorgde en daarbij mensen bedreigde. Sinds 1 augustus deden twee inwoners van Leimuiden daarvan aangifte bij de politie. De verdachte werd vanmorgen van zijn bed gelicht en ingeloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in De politie vorderde op dinsdag 29 november het rijbewijs in van een 42-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn. De vrouw werd, rond 02.15 uur, op de Preludeweg door agenten gecontroleerd en bleek te hebben gedronken. Zij werd aangehouden. De ademanalyse die daarop volgde liet een uitslag zien van 665 ug/l (limiet 220 ug/l). Voldoende om het rijbewijs in te nemen en proces-verbaal op te maken.

Bodegraven Aanhouding voor voeren valse kentekenplaten De politie hield op maandag 28 november, rond 14.55 uur, op het Stationsplein een 30-jarige man uit Rotterdam aan. De man had met zijn auto getankt bij een benzinestation aan de N11, betaalde niet maar tekende een schuldbekentenis. Het kenteken dat hij daarbij opgaf bleek niet voor te komen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. De politie in de omgeving werd van hiervan in kennis gesteld. Agenten zagen de auto op het Stationsplein rijden en zetten hem aan de kant. Een letter van de kentekenplaten was met zwarte tape zo afgeplakt dat het een andere letter leek te zijn. De man kreeg een proces-verbaal voor het vervalsen danwel gebruik maken van vervalste kentekenplaten.

Gouda Vrouw beroofd van tas Een 76-jarige vrouw uit Gouda is maandag 28 november, tussen 16.20 en 16.35 uur, beroofd van haar tas. De vrouw had bij het postkantoor in de Bruna aan de Nieuwe Marktpassage geld gewisseld waarna ze was weggelopen via de Wilhelminastraat, de Speldenmakerssteeg in. In de steeg trok een jongen plotseling haar schoudertas weg. De vrouw kwam ten val en zag de jongen wegrennen in de richting van de Zeugstraat. Op de hoek stond een tweede jongen die vermoedelijk op de uitkijk had gestaan. De vrouw had de twee jongens in de Bruna al opgemerkt. De politie vraagt personen die eveneens rond deze tijd in de Bruna zijn geweest en iets kunnen vertellen over de jongens zich te melden bij de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Gouda Aanhouding voor niet meewerken identificatieplicht De politie controleerde op dinsdag 29 november, rond 02.15 uur, op de Graaf Florisweg een automobilist uit Gouda. Op de achterbank van de auto zagen de agenten een man die vermoedelijk een joint aan het roken was. Tegen de agenten zette hij een grote mond op toen ze naar zijn identiteitspas vroegen. Hij weigerde dit te tonen ondanks een vordering van de agenten. De agenten besloten de 30-jarige man uit Gouda dan ook aan te houden. Aan het politiebureau bleek dat hij nog een gevangenisstraf van 30 dagen tegoed had. Hij is dan ook ingesloten.

--- einde berichten ---