Gemeente Enschede

Speciaal nummer sneeuwoverlast voorziet in behoefte

dinsdag 29-11-2005

De gemeente Enschede heeft ca. 140 meldingen binnengekregen op het telefoonnummer 4818000. Via dit nummer kon men advies van de gemeente vragen over sneeuwoverlast op platte daken. De gemeente heeft een dertigtal gebouwen bezocht. Op 25 lokaties werd geadviseerd het gebouw te sluiten.

Dit advies is in alle gevallen opgevolgd. Het aantal meldingen nam in de loop van de dag af. Toch blijft het meldnummer voorlopig opengesteld.

Ook bomen
De sneeuw veroorzaakt niet alleen overlast voor platte daken. Al vanaf vrijdag 25 november is de gemeente volop bezig om onveilige situaties aan te pakken die ontstaan zijn door de zware sneeuwoverlast. Het gaat vooral om loshangende takken. De gemeente heeft hiervoor sinds vrijdag 1250 meldingen geregistreerd. Gedurende het weekend is hieraan gewerkt met tientallen medewerkers en een grote hoeveelheid materieel. Ondanks deze inzet zijn er nog zo'n 150 situaties over om te verhelpen.

Vanwege het gevaar van vallende takken zijn de volgende parken in Enschede door de gemeente afgesloten voor publiek: het Boerenkerkhof, het Van Heekpark, het Ledenboerpark, het Wooldrikspark, delen van het Blijdensteinpark.

De Singels, de andere hoofdwegen, het Van Heekplein en de Oude Markt zijn voor het grootste gedeelte sneeuwvrij gemaakt. De dinsdagmarkt gaat zeker door.


---