FNV

Ook akkoord voor bergers van Smit Tak, staking opgeschort

Ook bij de bergingspoot van Smit is een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao. De 48-uursstaking, die maandag begon, is opgeschort. De leden van FNV Bondgenoten bij het onderdeel Heavy Lift en Transport (Smit Tak) moeten zich nog over het akkoord uitspreken. Zondag bereikte de vakbond al een akkoord over de cao voor de havenslepers die vorige week ook twee keer hadden gestaakt om hun eisen kracht bij te zetten.

De cao voor Smit Tak krijgt volgens het principeakkoord een looptijd van drie jaar, tot en met 31 december 2007, met elk jaar een loonsverhoging van 1,25 procent, bovenop de automatische prijscompensatie. Dat betekent dat de 250 werknemers er dit jaar 2,45 procent bij krijgen.

Verder zijn afspraken gemaakt over toeslagen voor het werken in het buitenland, een betere overwerkregeling en loonaanvulling bij arbeidsongeschiktheid.

De werknemers van de bergingstak hadden hun werk maandag om 10.00 uur neergelegd. De staking had ook gevolgen voor de werkzaamheden in verre wateren. Zo zijn werknemers van Smit Tak werkzaam in onder meer Brazilië en in de Golf van Mexico, waar zij de vernielingen door de orkaan Katarina aan het herstellen zijn.