1e persbericht van dinsdag 29 november 2005

Eindhoven 29-11-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist wil er vandoor

Op de Maria van Bourgondiëlaan is dinsdag om 1.20 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Politiemensen wilden een auto controleren maar de bestuurder reed hard weg. Op de Maria van Bourgondiëlaan stopte de auto en de bestuurder en de passagier gingen de auto uit en liepen hard weg. De 29-jarige bestuurder kon aangehouden worden. Hij had gedronken en blies bijna 1,55 promille. Hij had geen rijbewijs omdat hem door een eerder voorval de rijbevoegdheid was ontzegd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden

Op het Krabbendampad is dinsdag om 3.00 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een 33-jarige Eindhovense man stapte in zijn geparkeerde auto en ontdekte een man op de achterbank. Hij hield de man aan en belde de politie. Die nam de inbreker over. Van de auto was een ruit vernield. Uit de auto was een mountainbike gestolen. Die is niet meer terug gevonden. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden na poging inbraak

Een 44-jarige Eindhovenaar is dinsdag op de Veldmaarschalk Montgomerylaan aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij even daarvoor geprobeerd heeft in te breken in een school aan de Byrdstraat. Getuigen zagen dat hij een ruit van die school vernielde. De gewaarschuwde politie kon hem even daarna aanhouden. Hij was nog niet in de school geweest. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Wapens in beslag genomen

De politie heeft maandagavond rond 21.40 uur in zijn woning een 37-jarige Helmonder aangehouden. Bij de man in de woning werden door de agenten een klewang en een luchtdrukpistool gevonden. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Maarheeze: Inbraak in horecazaak

Tussen donderdagmiddag en maandagavond is ingebroken in een horecazaak aan de Kerkstraat. De achterdeur is opengebroken en uit de zaak zijn een computer, een ijsblokjesmachine, een videorecorder en een beamer weggenomen.

Eersel: Politiebureau Eersel zaterdag dicht

Zaterdag 3 december is het politiebureau in Eersel aan de Postelseweg 31 de gehele dag gesloten. De publieksruimte wordt die dag geschilderd. Vanzelfsprekend is de politie wel telefonisch bereikbaar op 0900-8844. Excuses voor het ongemak.