Politie Zuid-Holland-Zuid

29/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

29-11-2005 - Persberichten District II

DE KLOS
PAPENDRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 29 november een 31-jarige man uit Den Bosch aangehouden in de Watermolen in Papendrecht. De politie vond dat de man zich verdacht gedroeg voor een woning. Hij had inbrekersgereedschap bij zich. Ook bleek de auto waarin hij zich verplaatste, gestolen te zijn. Het werd de verdachte op dat moment te heet onder de voeten, waarop hij de benen nam. Een van de agenten had de 31-jarige man snel te pakken. Op het bureau gaf hij een valse naam op. De man zal gestraft worden voor het zich niet kunnen legitimeren, het opgeven van een valse naam, het voorhanden hebben van een inbrekersgereedschap en heling dan wel diefstal van de auto.

BOUWKEET IN BRAND
OUD-ALBLAS In de berm aan de Heiweg in Oud-Alblas heeft maandagavond 28 november een bouwkeet in brand gestaan. Passanten meldden de brand. De oude bouwkeet stond geheel in brand. De brand werd geblust door de brandweer. De keet brandde volledig uit. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie sluit brandstichting niet uit.

JONGETJE GESCHEPT OP VOETGANGERSOVERSTEEKPLAATS GORINCHEM Een 5-jarig jongetje uit Gorinchem is maandagmiddag 28 november geschept door een auto. Het jongetje stak over op een voetgangersoversteekplaats op de Mollenburgseweg. . Uit de richting van Arkel kwam op dat moment een 61-jarige man uit Rotterdam. Hij reed in de auto. Vlak voor de voetgangersoversteekplaats stond een vrachtwagen te wachten. De automobilist passeerde deze vrachtwagen maar zag daardoor niet het jongetje. Hij is met een beenbreuk naar het ziekenhuis in Gorinchem gebracht. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de automobilist.