Politie Zuid-Holland-Zuid

29/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

29-11-2005 - Persberichten District I

VERDACHT VAN AANRANDING
DORDRECHT - Tegen een 46-jarige Dordtenaar is op 24 november j.l. aangifte gedaan inzake aanranding. De man werd diezelfde dag aangehouden. Hij heeft inmiddels bekend een minderjarig familielid te hebben aangerand. De verdachte is in verzekering gesteld.

INBRAAK IN RESTAURANT
DORDRECHT Na een melding van een inbraak bij een restaurant aan het P.A. de Kok-plein heeft de politie een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde in de vroege morgen van dinsdag 29 november. De politie ging af op de inbraak. Er bleek een gat in de deur te zitten. Toen de agenten binnen polshoogte gingen nemen, vluchtten twee personen weg. De 34-jarige kon op het Deismospad worden aangehouden. De andere is nog voortvluchtig. In het restaurant bleken twee gokkasten en een kassa te zijn opengebroken. Of en wat er is meegenomen, is vooralsnog onbekend. De technische recherche zal sporenonderzoek verrichten.

MAN VERNIELT WONINGEN MET BIJL
DORDRECHT De politie kreeg maandagavond 28 november een melding van een man die op het Admiraalsplein twee woningen zou hebben vernield met een bijl. De 46-jarige man uit Dordt werd aangehouden voor zijn flatwoning. Hij bleek de ruiten van de keuken en de voordeur van twee flatwoningen aan het Admiraalsplein te hebben vernield. De man was in verwarde toestand. Na fouillering werd een mes van de man in beslaggenomen. Na onderzoek in zijn woning werden nog zon veertig wapens in beslag genomen zoals verschillende soorten messen, een speer, een honkbalknuppel en bijlen. De man is ingesloten. De gedupeerden hebben beiden aangifte gedaan.

AUTO BOTST TEGEN TREKKER MET OPLEGGER
DORDRECHT Een 29-jarige man uit Rotterdam is maandagavond omstreeks 18.20 uur ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Pieter Zeemanweg/Rijksstraatweg. Een trekker met oplegger bestuurd door een 36-jarige man uit Maassluis kwam vanuit de richting N3 en sorteerde op de kruising links voor om links af te slaan, de Pieter Zeemanweg op. Op het moment dat het stoplicht groen was, reed de trekker met oplegger de kruising op. Op dat moment zag de bestuurder plotseling dat een grijze personenauto hem over de Rijksstraatweg uit de richting van de Mijlweg tegemoet kwam. De bestuurder van deze auto botste met hoge snelheid tegen de rechterflank van de trekker met oplegger. De brandweer die toevallig voorbij reed, schakelde direct hulp in. De 29-jarige man raakte ernstig gewond (precieze verwondingen onbekend). Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd. Vermoedelijk is hij door rood gereden. De Regionale Verkeers Ondersteuning (RVO) verricht onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De bestuurder van de trekker met oplegger kwam met de schrik vrij.

De tank van de trekker bleek na het ongeval geraakt te zijn. Zon 250 liter gasolie was weggevloeid de straat op. Op last van de brandweer werd de gemeente Dordrecht in kennis gesteld die er voor zorgde dat het verontreinigde wegdek werd schoongemaakt. De kruising werd tijdelijk afgezet. De voertuigen zijn vervolgens weg getakeld.

VERDACHT VAN DIEFSTAL MET GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op maandag 28 november een 27-jarige man en een 29-jarige vrouw, beiden uit Dordrecht aangehouden op verdenking van een diefstal met geweld in de Beinemastraat. De bewoners van een woning aldaar werden op maandagavond 31 oktober j.l. door hun buurman geattendeerd op het feit dat twee personen bezig waren met inbreken in zijn schuur. De 65-jarige bewoner trof bij zijn schuur twee personen die bezig waren het slot van een bromfiets te verbreken. De bewoner zei er wat van maar werd vervolgens bedreigd. Ook werd naar hem geslagen met een koevoet door de mannelijke dief. De bewoner kon de klap ontwijken maar viel wel op de grond. Even later kreeg hij ook nog een trap in het kruis van de vrouwelijke dief. Na hulp van omstanders, gingen de twee verdachten zonder buit ervandoor. De politie sloeg aan op het signalement van de twee verdachten. Zij zullen nader worden gehoord over hun betrokkenheid.