Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 november 2005

Verdachten aangehouden

14-jarige jongen wordt aangehouden na vernieling van een winkelruit, waarop zijn stiefvader zodanig agressief reageert dat hij met pepperspray onder controle moet worden gebacht en ook wordt aangehouden

Nijverdal

Maandagavond 28 november deed een eigenaar van een winkel aan de Bachlaan in Nijverdal melding van problemen voor de winkel. Een groep jongeren trapten steeds tegen de ruiten van de winkel. De eigenaar greep een van de jongeren in de kraag en nam hem mee richting de winkel. De man werd vervolgens door meerdere jongeren aangevallen en kreeg van een van hen een klap in zijn gezicht. De jongen die hij had vastgehouden, wist vrij te komen en sloeg een ruit van de winkel in. De hele groep ging er vervolgens vandoor. De politie kwam op het spoor van een van de verdachten, een 14-jarige jongen uit Nijverdal. De jongen werd even later door zijn stiefvader naar het politiebureau gebracht en daar door de politie aangehouden. Terwijl agenten de jongen aan het horen waren, gedroeg zijn stiefvader zich in de hal van het bureau behoorlijk recalcitrant. Hij weigerde het bureau te verlaten en toen hij op een gegeven moment dreigend op een van de agenten afkwam, gebruikte de agent pepperspray om de man onder controle te brengen. De agenten hielden man, een 27-jarige uit Nijverdal, aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens lokaalvredebreuk. De 14-jarige jongen heeft inmiddels bekend de ruit van de winkel te hebben vernield. De jongen wordt naar Halt doorverwezen. Proces-verbaal is opgemaakt. Voor wat betreft de mishandeling van de eigenaar van de winkel, stelt de politie een nader onderzoek in. (05-151092, 05-151107)

Hennepkwekerij ontmanteld

De politie nam alle apparatuur in beslag; planten werden niet aangetroffen

Almelo

Maandagmiddag 28 november trof de politie in een woning aan de Oranjestraat in Almelo op de zolderverdieping op meerdere kamers een hennepkwekerij aan. Planten waren niet meer aanwezig. Alle apparatuur werd in beslag genomen. De stroom bleek illegaal afgetapt te worden. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (05-150849)

Winkeldief aangehouden

Verdachte bleek zodanig onder invloed dat hij op het politiebureau het bewustzijn verloor en naar het ziekenhuis werd overgebracht

Enschede

Personeel van een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede hield maandagmiddag 28 november een man aan, die even daarvoor op diefstal betrapt was. De man werd overgedragen aan de politie, die hem aanhield en overbracht naar het politiebureau. De verdachte, een 49-jarige Enschedeër, bleek ernstig onder invloed van drugs en/of alcohol en verloor het bewustzijn. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Omstreeks 20.30 uur konden de agenten hem daar weer ophalen en sloten hem op. De 49-jarige verdachte is in verzekering gesteld en zal nader gehoord worden. (05-150918)

Aanhoudingen na zinloos geweld

Politie houdt twee verdachten aan

Enschede

Vrijdagavond 25 november werd een echtpaar uit Enschede slachtoffer van zinloos geweld. De politie stelde een onderzoek in en hield maandagmiddag 28 november in Enschede twee verdachten aan, een 19-jarige man uit Heteren en een 25-jarige man uit Almelo. Zij zijn in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Zondag 27 november werd hierover onderstaand persbericht gebracht:

Zinloos geweld

Echtpaar in elkaar geslagen

Enschede

Vrijdag 25 november werd een Enschedees echtpaar slachtoffer van zinloos geweld. Zij stonden rond 20.00 uur bij de N35 te kijken naar de verkeerschaos. Daar werden ze door twee jongemannen vastgepakt, op de grond gegooid en meerdere keren geslagen. Omstanders zijn tussen beide gekomen om aan de vechtpartij een einde te maken. De man en vrouw zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gegaan. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde. (05-149796)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --