Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

29 november 2005


---

Doetinchem Ettenseweg Diefstal 28 november tussen 09.55 en 10.20 uur Een inwoner uit Eerbeek deed aangifte van diefstal uit een auto. Op een parkeerplaats werden in een onbewaakt moment een laptop en printer ontvreemd. Aan de auto, die wel afgesloten was, werd geen schade toegebracht.

Ulft Piet Molpad Diefstal Tussen 25-11 en 26-11 De bewoonster deed aangifte van inbraak in een serre. De aangebouwde serre was niet afgesloten. Uit de serre werd een tuintafel weggenomen.

Lichtenvoorde Jacob Catsstraat Poging inbraak In een woning is geprobeerd in te breken in de periode van 26 tot 28 november. Uit een ruit werd met een glassnijder een rond stuk glas gesneden. Pogingen om vervolgens de hendel van het raam te openen mislukten. Mogelijk zijn de daders ook gestoord bij hen poging. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

Lichtenvoorde Kerkhoflaan Chloor lekkage 28 november 16.23 uur Kwam de melding van lekkage van chloor bij het zwembad in Lichtenvoorde. De brandweer was snel ter plaatse. Bleek dat bij het overpompen van chloor vanuit een vrachtwagen een koppeling kapot was gesprongen. De brandweer verdunde de weggelopen chloor met water, waardoor een onveilige situatie werd voorkomen. De weg werd enige tijd afgesloten in verband met deze werkzaamheden. Er was geen gevaar voor omwonenden of bezoekers van het zwembad. Er is geen sprake geweest van een onveilige situatie.

Didam Willlibrordusweg Vernieling Zondag 27 november tussen 02.45 en 03.00 uur De politie is op zoek naar de daders van de vernieling van een tuinbeeld in een tuin aan de Willibrordusweg. Volgens een getuige zijn op dat moment in de straat meer vernielingen gepleegd. Daarbij zijn drie jongens gezien die in een kleine grijze auto wegreden. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Doetinchem De Jongstraat Inbraak Tussen 25 november 16.15 en 28 november 07.00 uur Werd ingebroken in een appartementencomplex in aanbouw. Uit diverse appartementen werd sanitair ontvreemd, met name kranen en aansluitingen. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Doetinchem Caenstraat Diefstal bromfiets In de periode van 20 tot 24 november Werd aangifte gedaan van diefstal van een bromfiets merk Kymco DJ50. De bromfiets werd uit een openbare kelder onder de flat ontvreemd.

Einde persberichten.

Nadere informatie: Bureau Persvoorlichting 055 - 548 20 50

Brandt Keegstra ---- --