Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

29 november 2005

Twello- Automobiliste tegen boom gebotst

Zondagavond (27-11) is omstreeks 23.30 uur een automobiliste tegen een boom gebotst op de Wezeveldseweg. Zij kwam uit de richting van Boevenbrinkstraat en reed richting de Quabbenburgerweg. In een bocht naar links botste zij tegen een rechts van de weg staande boom. Zij verklaarde dat zij had moeten uitwijken voor een plotseling overstekend konijn. De vrouw brak acht ribben en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Zutphen- Diefstal auto

Op de Aagje Dekenstraat is in de nacht van zondag op maandag (28-11) een grijze Volkswagen Passat met het kenteken 95-GS-DG gestolen. De eigenaar had zijn auto op 27-11 omstreeks 16.30 uur voor het laatst gezien op de parkeerhaven bij hem in de straat. Maandagochtend kwam hij tot de ontdekking dat de auto verdwenen was. De politie stelt een onderzoek in.

Lochem- Rijbewijs ingenomen

Op maandagavond (28-11) heeft de politie het rijbewijs ingenomen van een 25-jarige automobiliste uit Wijk bij Duurstede. Op de A-1 tussen Bathmen en Deventer stuitte de politie op een auto die veel te hard reed, bumperkleefde en lang op de linker rijbaan reed. Ter hoogte van de brug over de IJssel bij Deventer reed zij ruim 130 km/h, terwijl de toegestane snelheid op dit stuk ivm wegwerkzaamheden was teruggebracht naar 70 km/h. De politie liet de vrouw stoppen waarna het rijbewijs van de beginnend bestuurster werd ingevorderd. Voor de overtredingen krijgt zij een boete.

Einde berichten.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --