Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

29 november 2005

Apeldoorn - Diefstal uit woning

Maandag 28 november is er overdag ingebroken in de woning van een 31-jarige man uit Apeldoorn aan de Balsemien. De inbreker heeft de ruit van een raam van de woning verwijderd en is daardoor naar binnen geklommen. Uit de woning zijn onder meer een kleurentelevisie, een dvd-speler en sierraden ontvreemd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Apeldoorn - Diefstal in vereniging met geweld

De politie heeft op maandag 28 november rond 15.15 uur een 19-jarige vrouw en een 19-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. Zij waren even daarvoor op heterdaad betrapt op winkeldiefstal bij een schoenenzaak in de Hoofdstraat. De 19-jarige man had zich hierbij hevig verzet tegen de bedrijfsleider en de man bedreigd. De verdachten bleken nog andere kledingstukken bij zich te hebben, afkomstig van winkeldiefstallen uit andere winkels in het centrum van Apeldoorn. De verdachten bekenden de diefstallen en werden naar het politiebureau overgebracht. Na verhoor bleken er nog twee personen bij de winkeldiefstallen betrokken te zijn geweest. De politie heeft ook deze personen, een 17-jarige vrouw en een 20-jarige man, eveneens beiden uit Apeldoorn afkomstig, aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De betrokken winkelbedrijven hebben aangifte gedaan. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen het viertal.

Apeldoorn - Verkeerscontroles

De politie heeft, met het oog op de donkere tijd van het jaar, tijdens haar surveillances extra aandacht besteed aan fietsverlichting. Bij een controle op de Thannhauserstraat hadden zes personen hun verlichting niet op orde. Zij kregen een bekeuring. Daarnaast heeft de politie bij een roodlicht-controle op de Pr. Willem-Alexanderlaan twee keer proces-verbaal uitgeschreven.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --