Gemeente Venlo


Rijkswaterstaat iedere donderdag aanwezig in Bouwpu(n)t Venlo

Een medewerker van informatiecentrum Viascoop van Rijkswaterstaat zal voortaan iedere donderdag van 12.00 uur tot 15.00 uur aanwezig zijn in Bouwpu t, Jodenstraat 1 in Venlo, om informatie te geven over de bouwwerkzaamheden aan de A73-Zuid in de gemeente Venlo.

U kunt bij deze medewerker terecht met al uw vragen, opmerkingen en eventuele klachten. Daarnaast zijn in Bouwpu t permanent tracékaarten en tekeningen van de A73-Zuid te bekijken en kunt u er terecht voor folders en brochures tijdens de openingstijden van het informatiepunt.

In de gemeente Venlo zijn de werkzaamheden voor de toekomstige A73-Zuid inmiddels duidelijk zichtbaar. Aannemer Heijmans werkt in Belfeld o.a. aan de aansluiting Venweg. De contouren van deze op- en afrit zijn goed te herkennen in het landschap.

Nog deze maand start bovendien aannemer Heijmans Beton en Waterbouw met de bouw van de Verdiepte Ligging (tunnelbak) Tegelen. Tijdens een druk bezochte informatieavond vorige week woensdag in De Haandert in Tegelen vertelden de aannemer en Rijkswaterstaat wat de omwonenden de komende jaren aan bouwactiviteiten staat te wachten. Ook liet de aannemer door middel van een aantal visualisaties zien hoe de Verdiepte Ligging Tegelen gebouwd gaat worden en wat deze bouw betekent voor het doorgaande verkeer.

Uitgangspunt bij de bouw van de ca. 800 meter lange tunnelbak is dat de directe omgeving er zo weinig mogelijk hinder van heeft. Hiervoor is een bouwmethode ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke omgeving.

Het verkeer zal tijdens de bouw van de Verdiepte Ligging en de twee kruisende viaducten - de Glazenapstraat en de Kaldenkerkerweg - o.a. via bypasses steeds doorgang hebben.

Voor nadere informatie:

Bouwpu t: informatie over grote bouwplannen en projecten in Venlo

Jodenstraat 1, Venlo

Tel.: 077 - 359 9678

Openingstijden:
Maandag: 13.00 tot 18.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 11.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 11.00 tot 17.00 uur

Uiteraard kunt u ook terecht in informatiecentrum Viascoop in Roermond.

Kijk voor meer informatie op www.vialimburg.nl