Gemeente Venlo


Officiële starthandeling herontwikkeling terrein VBF - Mulders in Blerick

Vrijdag 18 november jl. heeft wethouder Rob van der Zwaag samen met directeur Slabbers van AM Wonen B.V., in het bijzijn van omwonenden, toekomstige bewoners en vertegenwoordigers van wijkraad, gemeente en aannemers, de officiële starthandeling verricht voor de herontwikkeling van het terrein VBF - Mulders aan de Burgemeester Gommansstraat in Blerick.

Een vijftal parachutisten bezorgde via een sprong uit een vliegtuig de vlaggen van de betrokken partijen, die vervolgens door genoemde heren in top werden gehesen. Vervolgens werd, samen met een van de kopers van een starterswoning, een deel van een verdiepingsvloer gestort.

Ter plaatse worden in drie fasen 98 grondgebonden woningen gerealiseerd, in diverse categorieën zoals starterswoningen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-een-kap woningen, vrijstaande en vrijstaand geschakelde woningen.

Dit stadsvernieuwingsproject betekent een geweldig kwalitatieve impuls voor het gebied Burgemeester Gommansstraat - Pepijnstraat - Kazernestraat.

Na een moeizaam proces van jaren voorbereiden, aankopen, sloop en bodemsaneringen kon in de eerste helft van 2005 gestart worden met het bouwrijp maken van het gebied. Inmiddels zijn de woningen voor de 1e fase volop in uitvoering en verloopt de verkoop van de overige woningen voorspoedig.

Vanaf nu zal dit gebied dan ook niet meer bekend staan als 'het VBF-terrein', maar als 'het Hof van Blerick'.