Wageningen Universiteit

persbericht / nr. 03-2005
29 november 2005

RIKILT sluit overeenkomst met instituut Zuid-Korea

Tijdens een bezoek aan Zuid-Korea heeft het RIKILT - Instituut voor Voedselveiligheid (onderdeel van Wageningen UR), een raamovereenkomst gesloten met het KFRI, het Korean Food Research Institute. Het KFRI is een overheidsinstituut dat zich richt op fundamenteel en toegepast onderzoek op het gebied van nieuwe voedingsproducten en voedselveiligheid.

De overeenkomst, die in het bijzijn van de Nederlandse vice-ambassadeur werd ondertekend, moet voor het RIKILT leiden tot het vergroten van het netwerk in Azië, het samen ontwikkelen van analytische onderzoeksmethoden en het uitwisselen van expertises, gegevens en emerging issues op het gebied van voedselveiligheid. De vice-ambassadeur benadrukte het belang van het initiatief tot samenwerking omdat mede hierdoor de banden tussen de Nederlandse en Zuidkoreaanse Voedselautoriteiten kunnen worden versterkt.

Het contact tussen het RIKILT en KFRI is ontstaan vanuit het Selamat project waarvan het RIKILT coördinator is. Dit project heeft als doel om een netwerk voor internationale samenwerking te creëren tussen de EU en Azië op het gebied van voedselveiligheid.

Naast het bezoek aan KFRI is de RIKILT delegatie ook op bezoek geweest bij de Korean Food & Drug Administration. Ook hier is een goed fundament gelegd voor een nauwere samenwerking op het gebied van de detectie van nieuwe voedselveiligheidsproblemen.