Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Openstelling SAN 2006

29 november 2005 -
Naar aanleiding van de begrotingsbehandeling in de Tweede kamer heeft minister Veerman 30 miljoen extra beschikbaar gesteld voor areaaluitbreiding van het agrarisch natuurbeheer. De minister heeft hierbij aangegeven de kwaliteit van de pakketten voorop te stellen. Op 1 december wordt de Subsidieregeling Agrarisch Natuurbeheer (SAN) opengesteld waarbij de lichtste nestbeschermingspakketen van de SAN niet worden opengesteld. Voor nieuw aanvragen is 29 miljoen beschikbaar. Voor de zwaardere nestbeschermingspakketten is een apart budget beschikbaar van 1 miljoen.

Aanvragen
De aanvraagperiode voor de Subsidieregeling Agrarisch Natuurbeheer (SAN) en de subsidieregeling natuurbeheer 2000 (SN) is door de minister vastgesteld op 1 december 2005 tot en met 31 januari 2006. Eerder was er sprake van dat de aanvragen vanaf 1 november 2005 ingediend konden worden. Hiervan heeft de minister dus afgezien. Aanvragen die vóór 1 december zijn ingediend moeten opnieuw worden ingediend. De aanvrager ontvangt hierover een brief met bijlage. Met deze bijlage kan de aanvrager de aanvraag nogmaals insturen. De bijlage mag niet eerder dan op 1 december bij Dienst Regelingen binnen zijn.

Bij overschrijding van het budget geldt het principe van 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. Dit betekent dat de volgorde van binnenkomst van de aanvragen en/of de vervangende bijlage bepalend is voor de subsidietoekenning.