Gemeente Borsele

Oorlogsmuseum in Nieuwdorp erkend

Heinkenszand, 29 november 2005

Het oorlogsmuseum 1940-1945 Infatuate in Nieuwdorp is erkend door de Nederlandse Museumvereniging. Het is daarmee het enige officiële museumgebouw binnen de grenzen van de gemeente Borsele. Nu die titel binnen is, wil het museum snel gaan beginnen aan een verbouwing.

Het Museum Zeeland 1940-1945 Infatuate is nu nog gevestigd op de eerste verdieping van een schuur (Coudorp 41). Het museum wil graag de collectie en activiteiten uitbreiden en heeft daar een verbouwing voor gepland. Voor deze uitbreiding heeft de stichting subsidie aangevraagd via het project Vitaal Platteland Zeeland. Daarnaast worden door het museum verschillende fondsen aangeschreven en zoekt de stichting naar sponsors. Ook de gemeente Borsele is verzocht een financiële bijdrage te leveren. Als de geldzaken voor de verbouwing rond zijn, wordt begonnen aan de uitbreiding.

Oorlogsverleden van de streek
Het museum richt zich hoofdzakelijk op het oorlogsverleden van de eigen streek. Zo wordt de mobilisatie in 1939 belicht, is er informatie over het lokale burgerleven tijdens de bezetting en zijn de verschillende etappes van de bevrijding van Zeeland in beeld gebracht. Zoals de Slag om de Sloedam.
De doelgroepen van het museum zijn niet beperkt tot oud-strijders, want het museum richt zich ook vooral op toeristen en scholieren. Het museum is open op iedere eerste zaterdag van de maand, van 10.00 tot 17.00 uur. Op afspraak is het museum tevens op andere dagen te bezoeken. Meer informatie is te vinden op de website: www.museuminfatuate.nl