Politie Flevoland

Convenant Subjectieve Verkeersonveiligheid ondertekend

Flevoland 29-11-2005 - De leden van de beheersdriehoek van Politie Flevoland en J.C. Spee, hoofd van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) hebben dinsdagmiddag het convenant Subjectieve Verkeersonveiligheid Flevoland ondertekend.

De verkeershandhaving gaat gewoonlijk uit van gevaarlijke wegen en kruisingen aan de hand van ongevalscijfers. Het project Subjectieve Verkeersonveiligheid daarentegen gaat die plekken te lijf, die statistisch misschien niet als gevaarlijk kunnen worden aangemerkt, maar die bewoners als onveilig ervaren.

Het project begint met een goede analyse van de situatie. Wat is er precies aan de hand? Is er voldoende gedaan met verkeersmaatregelen en de wegenstructuur? Zijn er andere maatregelen mogelijk? Pas als die vragen afdoende zijn beantwoord en de verkeersonveilige knelpunten zijn nog niet opgelost, komt de politie in actie, zo nodig met verkeerscontroles.

Op dit moment zijn er nog geen situaties aangewezen, die aangepakt kunnen worden. Verwacht wordt, dat het eerste project in het kader van de subjectieve verkeersonveiligheid in het voorjaar van 2006 daadwerkelijk van start gaat.

Ondertekening convenant Subjectieve onveiligheid

Ondertekening van de convenant. V.l.n.r.: Dhr. Greiven, hoofdofficier van justitie, dhr. Spee, hoofd BVOM, dhr. Leeuwe, korpsbeheerder en dhr. Eringa, korpschef.