Brain service

Meer buitenlandse verpleegkundigen willen in Nederland werken.

Rotterdam, 29 november 2005
Door: R. van Ravenstein

De toestroom van verpleegkundigen uit Duitsland neemt toe. Dat blijkt uit het aantal aanmeldingen bij werving- en selectiebureaus en navraag bij Duitse instanties die bemiddelen voor werken in het buitenland.

Opmerkelijk is dat vorige maand bekend werd dat Nederlandse verpleegkundigen in het buitenland willen werken. Het vakblad voor verpleegkundigen, Verpleegkundenieuws, dat met dit bericht naar buiten kwam geeft als reden hiervoor aan dat de ziekenhuizen de hand op de knip houden en een algeheel gevoel van onvrede in Nederland. De telegraaf nam het bericht over en verbond aan het vertrek van verpleegkundigen politieke motieven en het algemene gevoel van onrust in onze maatschappij.

Jeroen Lodewijks, van het Rotterdamse detachering bureau Brain Service, verklaart dat het gevoel van onvrede ook op de Duitse verpleegkundigen van toepassing is: in Duitsland is veel bezuinigd in de gezondheidszorg en zijn de verpleegkundigen gedwongen harder te werken voor minder geld. Hij constateert een forse toename van het aantal aanmeldingen vanuit Duitsland om in Nederland te werken en zegt dat dit niet alleen verpleegkundigen betreft, maar ook bijvoorbeeld tandartsen en basisartsen.

Noot van de redactie: Voor meer informatie kunt u bellen met R. van Ravenstein op
010-2409658 of mailen naar r.van.ravenstein@brainservice.nl