Gemeente Den Haag

november 2005
Ruim 65 nieuwe parkeerplaatsen in Leidschenveen (29 november)

Extra parkeerplaatsen in wijk Waterland

De woonbuurt Waterland B9 in Leidschenveen krijgt in totaal 67 nieuwe parkeerplaatsen. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit vandaag besloten, mede op basis van de uitkomst van een raadpleging waarbij de bewoners hun voorkeur konden aangeven voor een basis- of keuzepakket. Eerder heeft het college al besloten tot de aanleg van ruim 130 nieuwe parkeerplaatsen in een deel van de buurt Velden in Leidschenveen.

De 67 extra parkeerplaatsen in Waterland komen in de Meivliegsingel, het Glazenmakerhof, het Waterspinhof, het Waterjufferhof, het Vijverjufferhof en de Schrijvertjestraat.
Aanleiding voor het realiseren van de extra parkeerplaatsen zijn de klachten van bewoners en de politie over de parkeersituatie in Leidschenveen. De gemeente Den Haag heeft in Leidschenveen verschillende (parkeer)onderzoeken uit laten voeren waaruit de parkeerproblemen werden bevestigd. Vervolgens heeft de gemeente een meningspeiling gehouden onder de bewoners in de buurt. Van de 189 bewoners die reageerden (respons van bijna 45%), bleek bijna 90% een parkeerprobleem te ervaren en vond vrijwel iedereen extra parkeerplaatsen noodzakelijk. Hierna ontvingen de bewoners een informatiekrant over mogelijke maatregelen afgestemd op de reacties van bewoners op de meningspeiling. Door middel van het inzenden van een bon uit deze krant konden de bewoners hun voorkeur aangeven voor een basis- of keuzepakket van maatregelen. Van de 127 respondenten (respons van 30%) heeft 64% een voorkeur uitgesproken voor het keuzepakket.
Op basis van opmerkingen van de bewoners is besloten het keuzepakket op een aantal punten nog aan te passen. Zo worden de maatregelen in het Waterjufferhof, Vijverjufferhof en Schrijvertjestraat gewijzigd uitgevoerd.
De bewoners van Waterland ontvangen binnenkort een brief over het besluit. De uitvoering staat gepland in de eerste helft van 2006.