Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 29 november 2005

Verdachte schietpartij Vogezenlaan meldt zich

TILBURG De verdachte van de schietpartij Vogezenlaan van zaterdag 8 oktober jl. heeft zich vanmorgen bij de politie gemeld. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Op zaterdag 8 oktober jl., s middags om twee uur kreeg de politie de melding dat een 35-jarige man, die in de voortuin van zijn woning stond, was neergeschoten. Direct werd vermoed, dat de oorzaak van het schietincident gezocht moet worden in een uit de hand gelopen ruzie tussen het slachtoffer en de schutter, die ook in de Vogezenlaan woont.

Het slachtoffer werd na de schietpartij zwaar gewond overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. Het slachtoffer is op 10 november jl. uit het ziekenhuis ontslagen en maakt het naar omstandigheden goed.

Politie onderzoekt aanranding in lift

TILBURG De politie heeft gisteren een uitgebreide aangifte opgenomen van een 19-jarige vrouw uit deze stad. De vrouw werd gistermiddag tussen vijf over halfzes en kwart voor zes in de lift van een flat aan de Perosistraat in Tilburg aangerand. De vrouw werd, nadat ze de lift instapte, door een nog onbekende man vastgepakt en onzedelijk betast. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie investeert in Wilhelminapark

TILBURG De politie controleert met regelmatigheid op en in de omgeving van het Wilhelminapark. Deze controles worden uitgevoerd om de overlast die bezoekers van dit park en prostituees daar veroorzaken. Gisteravond rond halftwaalf gingen twee mannen uit deze stad (26 en 28 jaar oud) op de bom omdat zij in een portiek hingen. Om kwart oer twaalf werden een 36-jarige Bredase en een 52-jarige Tilburger op de bon geslingerd. Het duo werd op de bon geslingerd omdat zij seks wilden gaan bedrijven. Om vijf over één vannacht ging in het Wilhelminapark in Tilburg een 48-jarige man uit Tilburg op de bon omdat hij in het Wilhelminapark bier liep te drinken.

Veelplegersteam pakt vonnisklanten op

TILBURG Agenten van het Tilburgse Veelplegersteam (TVT) hebben gisteravond in het Wilhelminapark in Tilburg een 21-jarige man uit deze stad aangehouden, nadat was vastgesteld dat hij nog gesignaleerd stond om zes dagen uit te zitten.

TILBURG Aan het Dampad in Tilburg werd gisteravond een 49-jarige Tilburger aangehouden. De man stond gesignaleerd voor een geldboete van 1032 euro of 17 dagen hechtenis. De man is ingesloten.

TILBURG Aan de Gasthuisring in Tilburg hebben agenten vannacht om halféén een 45-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij moet nog 14 dagen gevangenisstraf uit gaan zitten.

Winkeldiefstal

TILBURG Gisteravond om kwart voor elf hebben agenten in een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg een 28-jarige Tilburger aangehouden. De man werd betrapt bij de diefstal van tandpasta. Na het politieonderzoek is de man met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Heler of steler?

TILBURG Gisteravond om kwart over tien hebben agenten aan het Verdiplein in Tilburg een 41-jarige man uit deze stad aangehouden. Tijdens de regelmatige controles die de politie van team Tilburg Noord op het Verdiplein houdt, troffen agenten gisteravond de later aangehouden verdachte aan. Hij was in het bezit van goederen (o.a. een DVD-speler) die, na onderzoek, afkomstig bleken te zijn van een woninginbraak die gisteravond werd gepleegd in een woning aan de Perosistraat in Tilburg. De politie stelt een nader onderzoek in of de man de steler dan wel de heler is. De DVD-speler is in beslag genomen.

Tilburger raakt met auto in de sloot

TILBURG Vannacht om vijf over drie hebben agenten aan de Boterweg in Tilburg een 40-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man was, onder invloed van drank, met zijn auto in de sloot beland. In een bocht verloor hij de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de sloot. Bij het politieonderzoek blijkt dat de man onder invloed van drank was. In het politiebureau blies de man iets meer dan 1.60 promille. In verband met dit hoge promillage is het rijbewijs van de man ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 8 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Fietsster (18) raakt gewond bij aanrijding

TILBURG Een 18-jarige vrouw uit Tilburg raakte vanmorgen gewond toen zij op haar fiets werd aangereden door een auto, die werd bestuurd door een 58-jarige vrouw uit Tilburg. De automobiliste verleende de fietsster geen vrije doorgang op de kruising van de Professor Cobbenhagenlaan en de Waringinstraat in Tilburg. Daar sloeg de automobiliste rechtsaf, terwijl de fietsster rechtdoor reed. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel voor nader onderzoek naar het TweeStedenziekenhuis gebracht.

Politie pakt Amsterdamse jongen op

TILBURG Aan het Textielplein in Tilburg hebben agenten vanmiddag om twee uur een 16-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden. De jongen werd door de Amsterdamse politie gezicht in verband met de verduistering van een mobiele telefoon. De Officier van Justitie te Amsterdam had de aanhouding van de jongen bevolen. Hij is ingesloten en voor verder onderzoek ter beschikking van de Amsterdamse politie gesteld.

Auteur: Carel Bouman