Electronica gewild in decembermaand

Uneto-vni

Elektronica gewild in decembermaand
Mp3 en LCD/Plasma TV staan boven aan verlanglijstjes

Ook in de decembermaand van 2005 wordt de trend van vorig jaar doorgezet. De Mp3 en de LCD/Plasma-tv staan boven aan menig verlanglijstje. De best verkopende artikelen voor het sinterklaasfeest van dit jaar zijn de mp3-speler, het scheerapparaat, de webcam-set, de beertenders en de fotoprinter. Rond de kerst bestaat de top vijf uit de LCD- en Plasma- TV, de DVD- en Harddiscrecorder, de duurdere audioset, personal audio (waaronder natuurlijk de Mp3) en de home cinemaset.

Branche-organisatie UNETO-VNI heeft ook dit jaar de trends bij haar leden geïnventariseerd. In november van elk jaar vraagt zij haar leden in de elektronische detailhandel naar de verwachtingen van de best verkopende artikelen voor de decembermaand.

Wat opvalt dit jaar is dat de platte schermen, MP3-spelers en harddiskrecorders nu echt doorgebroken zijn en ook navigatiesystemen doen het goed. Rond de kerst wordt verwacht dat de wat grotere cadeaus in trek zijn: de LCD en plasma TV, de DVD- en harddiscrecorder, de duurdere audio set, personal audio, de home cinemaset, de laptop en PC, de duurdere digitale fotocamera en de DVD- en harddisc-camcorder. Voor de feestdagen wordt ook zeker een Beertender of Perfect- Draft aangeschaft.

Koopgedrag
Net als de voorgaande jaren stelt de consument het doen van aankopen uit tot vlak voor de feestdagen en koopt met sinterklaas wat meer kleine en met kerst de grotere cadeaus. De recente doorbraak van LCD-TV en harddiskrecorders, maar ook een duidelijke opleving van computers toont aan dat de consument weer meer vertrouwen krijgt in de economie. Als het zo doorgaat zal de verkoop wel met tien procent toenemen ten opzichte van vorig jaar. Kerst en sint zijn beide belangrijke verkoopdagen, vooral de kerstomzet zal groot zijn. Men heeft dan meer tijd om te winkelen en men heeft meer te besteden door feestdagenuitkeringen en eventuele dertiende maanden.

De elektrotechnische detailhandel verwacht voor 2006 dat de trend van de laatste maanden zal doorzetten. Dus ook in december 2006 veel LCD-televisies, harddiskrecorders en navigatiesystemen. Daarnaast de opkomst van High Definition Televisie (HDTV) en harddisc in diverse apparaten waaronder personal audio (MP3).

///einde persbericht////