Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

P E R S B E R I C H T

29 november 2005

Onderwerp: jongeman gaat met bussen aan de haal

Een 15 jarige jongeman uit Doesburg heeft maandagmiddag kans gezien om eerst in Apeldoorn en vervolgens en Doetinchem een autobus weg te nemen. Met de laatste bus heeft hij diverse passagiers opgepikt en uiteindelijk heeft hij de bus in Dieren achtergelaten. Dinsdagmiddag liep hij in Apeldoorn tegen de lamp toen hij met een vandaag in Arnhem gestolen bus werd aangetroffen !

Het lijkt op een film en de bestuurder zou niet ouder dan 17 zijn geweest ; wat is er gebeurd?

Maandagavond rond 21.30 uur wordt bij het busbedrijf aan het Erbrinkplein in Doetinchem een geel/witte harmonicabus vermist. Personeel gaat op zoek en treft op het terrein een autobus van een Apeldoorns collega-bedrijf aan. Er wordt contact met het betreffende bedrijf gelegd en de politie wordt geïnformeerd. Blijkt, dat op de busremise in Apeldoorn inderdaad een blauwe lijnbus wordt vermist.

Inmiddels zijn alle buschauffeurs van beide maatschappijen en surveillance-eenheden van de politie in kennis gesteld en rond 22.30 uur wordt de harmonicabus op de busremise aan in Dieren aangetroffen.

Tijdens het politieonderzoek was inmiddels duidelijk geworden, dat de bestuurder, een jongeman van rond de 17 jaar, de bus tussen 14.00 en 15.00 uur in Apeldoorn heeft weggenomen. Hij is vanuit Apeldoorn via Laag Soeren en Dieren naar Doetinchem gereden. Hier heeft hij, zoals gezegd de bus achtergelaten en heeft rond 16.30 uur de harmonicabus in Doetinchem meegenomen. Hij is met de bus via Doesburg en Velp naar het station in Arnhem gereden. Na Arnhem is hij naar Dieren gereden en heeft daar de bus achtergelaten. Tijdens de opmerkelijke joyriding is gebleken, dat de jongeman tijdens zijn rit van Doetinchem naar Arnhem passagiers heeft laten instappen. Of dit tijdens zijn rit van Apeldoorn naar Doetinchem ook gebeurd is weet de politie nog niet. Einde bericht

Terwijl de politie met dit bericht net de media wilde informeren en getuigen wilde oproepen, werd bekend, dat de jongeman in Apeldoorn was aangehouden. Hij werd door personeel van de busmaatschappij klemgereden, nadat men hem weer met een bus in de stad zag rijden. Dit keer bleek de bus in Arnhem te zijn gestolen. Op dit moment wordt hij verhoord op het politiebureau in Apeldoorn.

Voor info busmaatschappijen : Apeldoorn: de heer Van Leeuwen 055 - 5198340 Doetinchem: de heer Lensink 06 - 21530582 Arnhem - de heer Opmeer 06 51093642

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --