Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 29 november 2005

16 fietsers op de bon bij verlichtingscontrole

BREDA: Aan de Lunetstraat heeft de politie dinsdagmorgen een verlichtingscontrole gehouden. Tussen 07:00 en 08:00 uur werd er op de fietspaden gecontroleerd. In totaal schreven agenten 16 bekeuringen uit. 14 keer omdat de verlichting niet in orde was. Een fietser kreeg verder een bekeuring voor het feit dat er geen legitimatiebewijs kon worden getoond en rijden door rood licht.

88-jarige vrouw beroofd van tas

BREDA: Aan de Kleine Geren is maandagmiddag een 88-jarige inwoonster van Nuland beroofd van haar tas. De bejaarde vrouw liep rond 17:15 uur over de Baliendijk, toen een onbekende jongen haar tegemoet kwam lopen. Ter hoogte van het schoolterrein aan de Kleine Geren zag deze jongen kans om de tas van de vrouw weg te grissen. Met de buit ging hij ervandoor in de richting van het Manhuisveld en Kijsveld. In de tas zat een gering geldbedrag.

Man aangehouden na eenzijdig ongeval

CHAAM: Bij een eenzijdig ongeval aan de Bredaseweg is maandagavond rond 19:00 uur een 25-jarige inwoner van het Poolse Pacanow gewond geraakt. De man was in een bocht rechtdoor tegen een boom gereden. De Pool was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis heeft een arts een bloedproef genomen. De uitslag laat nog op zich wachten.

Man aangehouden na maken slaande bewegingen

BREDA: In de nacht van maandag op dinsdag is een 65-jarige inwoner van Made aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Kort na middernacht wilde de man per se met een taxibus naar huis worden gebracht. Na middernacht bleken deze niet meer te rijden. Dat was voor de man blijkbaar aanleiding om een dreigende houding aan te nemen en om slaande bewegingen te maken naar een beveiligingsmedewerker van het station. De man werd niet geraakt. Na verhoor is de Madenaar heengezonden met een proces-verbaal voor verstoring van de openbare orde.

Autos buitgemaakt na inbraken in woningen

CHAAM/BAVEL: In Chaam en Bavel is afgelopen nacht ingebroken in woningen na het boren van gaatjes in deur- en raamkozijnen. Na het boren van een gat in het kozijn ziet men kans om een handel van raam of deur te openen. Aan de Kapelstraat in Chaam ging de dader er na de inbraak vandoor met een blauwgrijze Audi A6 met het kenteken 39-PH-GD.

Na een inbraak in een woning aan de Brigidastraat miste de bewoner zijn Volvo XC90. De auto werd later in de nacht aangetroffen inde omgeving Rotterdam. In beide gevallen is de politie een buurtonderzoek gestart. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek uit te voeren.

Dievegge betrapt bij winkeldiefstal

BREDA: Dinsdagmiddag is in een winkel aan de Kruisvoort een 23-jarige inwoonster van Breda aangehouden. De vrouw werd op heterdaad betrapt bij een diefstal van een USB-stick door de bedrijfsbeveiliging. In de winkel kreeg zij direct een winkelverbod uitgereikt. De politie heeft haar meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Bulgaar aangehouden voor openstaande straf

MOERDIJK: Tijdens een controle door politie, arbeidsinspectie en UWV bij een bedrijf aan de Transitoweg is een 32-jarige Bulgaar aangehouden. De man bleek bij controle nog een gevangenisstraf van 28 dagen uit te moeten zitten. Hij is overgebracht naar een politiecel om zijn straf te ondergaan.

Auteur: Henk Snepvangers