Green Valley stapt over op Open Source

Intercity consultancy

Snelstgroeiende ECMS-leverancier van Nederland speelt in op politieke ontwikkelingen Green Valley stapt over op Open Source

Delft, november 2005 - De Delftse softwareleverancier Green Valley, een van de leidende bedrijven op het vlak van Enterprise Content Management Software, heeft een gewaagde, maar succesvolle stap genomen door haar software over te zetten op Open Source technologie. Het resultaat is een compleet nieuwe versie van de reeds succesvolle Discovery Server software.

Met deze overstap geeft Green Valley antwoord op de motie Vendrik. Deze motie werd door de Tweede Kamer aangenomen om het gebruik gebruik van open source software in de publieke sector te stimuleren.
Green Valley heeft een leidende positie binnen de overheid en de zorgsector en heeft een sterk marktgerichte wijze van productontwikkeling. Naar aanleiding van de motie Vendrik zag Green Valley een belangrijke verandering in de wensen en behoeften van de overheid. Vervolgens is besloten de productontwikkelstrategie compleet te herzien door de overstap te maken naar Open Source technologie. Op deze manier sluit de nieuwe productlijn volledig aan bij de open source gedachte die de overheid stimuleert.

De overstap werd twee jaar geleden ingezet en betekende een risicovolle ontwikkeling, omdat men op dat moment alleen ontwikkelde op het Microsoft platform. Men moest dus met andere operating systems, programmeertalen en tools werken. Michiel Riedijk, mededirecteur van Green Valley: 'We hebben lang nagedacht of deze stap. Voor een softwarebedrijf met een groot klantenbestand en waar alle programmeurs op het Microsoft platform werken is dat heel ingrijpend. Maar we hebben besloten dat de vraag van de markt leidend is. Het ontwikkelteam reageerde zeer enthousiast en inmiddels wil niemand meer terug'.

Na een uitgebreid research- en ontwerptraject is Discovery Server opnieuw ontwikkeld door louter gebruik te maken van Open Source componenten gecombineerd met eigen technologie. Riedijk: 'De overstap bood ons tevens een prachtige kans om de nieuwe versie van Discovery Server te laten voldoen aan de meest recente eisen voor Enterprise Content Management op het vlak van architectuur, gebruiksgemak, betrouwbaarheid en performance'. Het resultaat is een nieuwe versie van de Discovery Server welke binnenkort beschikbaar is. Deze versie is volledig cross platform en ondersteunt zowel Linux als Windows omgevingen, maar is ook geschikt voor omgevingen waar de hoogste eisen worden gesteld aan betrouwbaarheid en performance, zoals zware Sun, IBM ISeries of HP UX servers en applicatieservers als IBM Websphere of BEA Weblogic.

Riedijk: 'Wij zijn zeer tevreden over het eindresultaat van de overstap naar Open Source. Het biedt ons de mogelijkheid om verder te groeien in de bovenkant van de markt, waar de hoogste eisen worden gesteld aan betrouwbaarheid en performance. Daarnaast is de nieuwe versie van Discovery Server op basis van Open Source vooral een robuuste en toekomstvaste oplossing die uitstekend aansluit bij de wensen van de markt'.

Over Green Valley
Green Valley is de snelstgroeiende Nederlandse leverancier van Enterprise Content Management software. Al drie jaar achter elkaar heeft Green Valley een notering in de prestigieuze Deloitte & Touche Fast 50 Nederland en Fast 500 Europe: de lijst van snelstgroeiende technologie bedrijven. Het bedrijf heeft een leidende positie in overheid en de zorgsector. Green Valley levert een krachtig en gebruikvriendelijk ECMS, dat speciaal geschikt is voor organisaties waar veel medewerkers een constante bijdrage moeten leveren aan een kwalitatief en kwantitatief hoge informatie- en communicatiestroom. Dankzij een hoogwaardige technologie, kozen vele gerenommeerde organisaties en instellingen de afgelopen periode voor de software van Green Valley.

////////////////////////////////////////