Nieuw monitoringconcept jonge hoogopgeleiden slaat aan

Studentenbureau

Nieuw monitoringconcept leidt tot optimale match tussen groeiende organisaties en jong hoogopgeleid personeel

De groei in de vraag naar jong hoogopgeleid personeel zet door. Vooral de vraag naar goede stagiaires en afstudeerders, met de intentie hen vervolgens een vast contract aan te bieden, neemt toe. Waar stagelopen in eerste instantie de uitgesproken mogelijkheid is het geleerde in de praktijk te brengen is het heden ten dage vaak een strategie van bedrijven om studenten, die in hun stage bekend raken met het bedrijf, door te laten stromen in het vaste personeelsbestand.

StudentenBureau, de grootste stagebemiddelingsorganisatie van Nederland, speelt hierop in met het monitoren van studenten, van begin van de studie tot na het afstuderen. Deze organisatie heeft een integraal concept ontwikkeld waarbij studenten binnenkomen op het moment ze gaan studeren via studentenhuisvesting.nl. Gedurende hun studie worden ze gevolgd met bijbanen.nl (de grootste bijbanensite van Nederland) en StudentenBureau waarmee vele van deze studenten geholpen worden aan hoogwaardige stages en afstudeeropdrachten. Na de studie worden de kandidaten bemiddeld in starterfuncties via de werving&selectie tak TalentToday. Zo plaatst TalentToday afgestudeerden die zich onderscheiden door relevante werkervaring en goede referenties opgedaan via StudentenBureau.

Dat er vraag is naar starters met bagage blijkt uit het feit dat StudentenBureau, na het recentelijk openen van een nieuwe vestiging in Amsterdam, genoodzaakt is uit te breiden in Rotterdam en Den Bosch, waar in december nieuwe panden betrokken zullen worden. Ook zal in de loop van 2006 een nieuwe vestiging in Arnhem worden geopend.