Politie Hollands Midden

Datum: 29 november 2005


---

Katwijk Politie vordert rijbewijs in De politie vorderde op dinsdag 29 november het rijbewijs in van een 56-jarige automobilist uit Katwijk. Agenten controleerden de man rond 13.00 uur op de Parsstraat en stelden drankgebruik bij hem vast. Hij werd aangehouden en deed een ademanalyse. De uitslag daarvan was 275 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de man in omdat hij eerder op 1 oktober 2005 met 680 ug/l een proces-verbaal had gekregen. Ook voor het rijden onder invloed van vandaag maakt de politie proces-verbaal op.

Voorschoten Auto gestolen na inbraak in woning De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan Ter Lips. De inbraak vond plaats in de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 november. Een keukenraam werd opengebroken. Met in de woning gevonden sleutels werd een buiten op de oprit geparkeerde auto van het merk Audi gestolen. De politie heeft de auto internationaal laten signaleren en stelt een nader onderzoek in.

Ter Aar Doorrijden na aanrijden, getuigen gezocht De politie is op zoek naar personen die getuigen zijn geweest van een aanrijding van een geparkeerde auto op de Ringdijk. Vanwege een rommelmarkt waren er zaterdag 26 november veel mensen aanwezig en mogelijk dat iemand iets gezien heeft. Bezoekers van de rommelmarkt hadden hun auto in de berm geparkeerd van de Ringdijk, zo ook een 73-jarige man uit Nieuwkoop. Hij had 's ochtend zijn auto geparkeerd en kwam rond 11.45 uur weer bij zijn auto terug. Zijn auto bleek beschadigd te zijn en naast zijn auto lag een kapje van een lamp, vermoedelijk afkomstig van een vrachtwagen. De man heeft aangifte gedaan bij de politie. Een onderzoek is ingezet waarbij de hulp van getuigen wordt ingeroepen. Getuigen kunnen zich melden bij het dichtstbijzijnde politiebureau of via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Reeuwijk Politie ontdekt hennepkwekerij De politie heeft in de ochtend van maandag 28 november in een woning aan de Zoutmansweg en in een loods achter deze woning een hennepkwekerij ontdekt. Er groeiden 1791 hennepplanten. Drie mannen werden in deze zaak aangehouden. Tegen een 48-jarige man uit Almere-stad waren onvoldoende gronden aanwezig om hem nog langer dan verdachte in deze zaak aan te merken. Hij werd nog dezelfde dag weer op vrije voeten gesteld. De twee andere verdachten, een 46-jarige man uit Reeuwijk en een 38-jarige man uit Gouda, worden op woensdag 30 november voorgeleid aan de rechter-commissaris. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd.

Gouda Aanhoudingen na diefstal uit Apotheek De politie hield op zaterdag 26 november rond 11.00 uur aan de Vuurdoornlaan drie jongemannen van 17, 17 en 23 jaar uit Gouda aan. De drie werden verdacht van diefstal bij de aan de Vuurdoornlaan gevestigde Apotheek. Bij de Apotheek werd schoongemaakt nadat de brand in het winkelcentrum daar voor roet en ander vuil had gezorgd. De 23-jarige zag daarin zijn kans, liep de Apotheek binnen waarvan de deuren openstonden, en nam daar twee plastic tassen met diverse medicijnen weg. De tassen verborg hij in de struiken aan de Ericalaan. Al snel werd duidelijk dat de 17-jarige verdachten niets van de diefstal wisten en werden op vrije voeten gesteld. De 23-jarige verdachte is aan het begin van de dinsdagmiddag 29 november weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Diefstal laptop en medicijnen

Een 37-jarige automobilist uit Capelle aan den Ijssel heeft dinsdag 29 november aangifte gedaan van diefstal van zijn laptop uit zijn auto. De diefstal gebeurde 's morgens tussen 07.50 en 08.00 uur bij het benzinestation aan de Goudse Poort. Nadat een ruit van de auto was ingeslagen werd een laptop met tas weggenomen. In de tas zat ook een ampul met het medicijn Actrapid Insuline met twee naalden. Het medicijn is verpakt in een lichtgrijs hardplastic etui met blauwe binnenvoering. Ineens gebruik van de nog aanwezige hoeveelheid insuline (1,5 ml) kan een te laag bloedglucose veroorzaken wat coma c.q. de dood ten gevolge kan hebben. Volgens de pompbediende zou een getuige gezien hebben dat twee jongens van ongeveer 16 jaar in de auto hadden ingebroken. De twee zouden vervolgens op één herenfiets zijn weggereden in de richting van het Groenehovenpark. De politie verzoekt deze getuige en andere getuigen zich te melden.

------------------------------------------ einde middagberichten --------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --