Gemeente Hengelo

Advies: blijf bij /onder bomen vandaan

Situatie nog steeds niet veilig door gevaar voor vallende takken

Wijkbeheer is bezig met het inspecteren van de bomen langs de openbare wegen na de zware sneeuwval dit weekend. Op verschillende plekken zijn afgebroken takken in boomkruinen aangetroffen. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Het algemene advies luidt om uit de buurt van en onder bomen vandaan te blijven. Een aantal wegen is tijdelijk afgesloten in verband met gevaarlijke situaties en werkzaamheden aan bomen.

In totaal elf zaagploegen zijn ingezet, die straat voor straat de stad doortrekken om gevaarlijke situaties op te lossen. Het is de verwachting dat deze werkzaamheden nog de hele week zullen duren. Daarbij is het in sommige gevallen nodig om wegen (gedeeltelijk) af te sluiten.

Wegen (gedeeltelijk) afgesloten

Vandaag is Wijkbeheer met behulp van hoogwerkers aan de slag gegaan om gevaarlijke situaties aan de Enschedesestraat en de Anthony van Leeuwenhoeklaan op te lossen, waarbij de Enschedesestraat gedeeltelijk en de Anthony van Leeuwenhoeklaan geheel was afgeloten voor verkeer. Aan het eind van de middag gaat Wijkbeheer vervolgens bezig in de Wermersweg en Dolf Nijhofstraat. Op deze beide wegen zijn op dit moment waarschuwingsborden geplaatst.

Verder zijn de volgende wegen afgesloten voor verkeer, omdat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan door vallende takken.


- Drienerwoldeweg

- Torenlaan

- Bornsedijk

- Nijhuisbinnenweg

- Fietspad Laan van Driene

- Fietspad PC Hooftlaan Beethovenlaan

Per situatie wordt bekeken hoe het gevaar verholpen kan worden. Wanneer het nodig blijkt bomen te kappen wordt een noodprocedure toegepast, waarbij de kapvergunning (inclusief herplantverplichting) achteraf wordt verstrekt.

Melden gevaarlijke situaties

Wijkbeheer richt zich voornamelijk op het inspecteren van bomen in openbaar gebied en langs openbare wegen. Particulieren die gevaarlijke situaties waarnemen kunnen dit melden bij de meldingenlijn van Wijkbeheer, telefoon (074) 2 459 459.