Politie Zaanstreek-waterland


DJ apparatuur gestolen
ZAANDAM, vrijdag 25 november 2005, 19:18 uur.
De politie is op zoek naar getuigen van een woninginbraak op de Zuiddijk waarbij een grote hoeveelheid DJ apparatuur is gestolen. Vrijdag tussen half acht 's morgens en half acht 's avonds werd bij de dijkwoning aan de zijde van de nieuwbouw Vissershop een bovenlicht opengebroken. Binnen werd een grote hoeveelheid geluidsapparatuur en platen weggenomen. De goederen werden waarschijnlijk in meerdere vuilniszakken via de achterzijde over de schutting in een voertuig gezet. De technische recherche heeft onderzoek gedaan naar de sporen. Een buurtonderzoek heeft nog niet tot opsporing van de dader(s) geleid. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met wijkteam Zaandam-Zuid aan de Wilgenstraat via 0900-8844.

Bromfietser breekt been
PURMEREND, maandag 28 november 2005, 13:28 uur.
De politie heeft een aanrijding onderzocht waarbij een 17-jarige bromfietser uit Purmerend zijn been brak. De jongen reed over de Hoornselaan in de richting van de Koestraat aan de linkerzijde van de weg. Een 40-jarige plaatsgenoot reed in zijn personenwagen over de Gedempte Where vanuit de richting Weerwal in de richting van het Looijersplein. Op het kruisingsvlak ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser ten val kwam. Hij werd per ambulance met een gebroken onderbeen naar het ziekenhuis gebracht. Bij controle van de rondom beschadigde bromfiets op de rollenbank gaf het voertuig te veel vermogen. De auto raakte licht beschadigd.

Bromfietscontrole
PURMEREND, dinsdag 28 november 2005, 16:55 uur.
De politie heeft bij een bromfietscontrole op de Waterlandlaan vier bromfietsers bekeurd omdat zij geen helm droegen. Zeven brom/snorfietsen gaven te hoog vermogen bij de rollenbanktest. Eén bromfietser kon geen certificaat overleggen en een ander had geen verzekeringspapieren bij zich. Eén bestuurder had geen werkend achterlicht op de scooter. In totaal werden 19 voertuigen gecontroleerd.

Man aangehouden na bedreiging
Monnickendam, maandag 28 november, 18:41 uur.
Een 23-jarige Amsterdammer is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van bedreiging van een 21-jarige vrouw uit Monnickendam. Politieagenten waren na een melding bij de vrouw thuis toen de man haar opbelde. Een agent luisterde mee hoe de man dreigde een brandbom naar binnen te gooien bij de meldster. Na een zoektocht door diverse eenheden werd de verdachte aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld.

Man zwaar gewond
ASSENDELFT, maandag 28 november 2005, 17:04 uur.
Een 69-jarige voetganger uit Assendelft is zwaar gewond geraakt toen hij door een auto werd geraakt. Een 22-jarige plaatsgenote reed met haar personenauto langzaam in Noordelijke richting toen de man plotseling van het trottoir de rijbaan op kwam. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen. Vermoedelijk is de man door hevige regenval, wind en een paraplu de weg op geraakt. Hij werd met vermoedelijk ernstig hoofdletsel per ambulance naar het AMC-ziekenhuis in Amsterdam gebracht.

Stereo weg uit woning
MONNICKENDAM, maandag 28 november 2005, 19:57 uur.
In een woning aan de Fuik werd maandag tussen half tien 's morgens en kwart voor acht 's avonds ingebroken. Na verbreking van een raam heeft men een stereo installatie weg genomen. Men is vermoedelijk niet verder op zoek gegaan in de woning. Sporen aan het raamkozijn en raam worden door de technische recherche onderzocht.

Snelheidscontroles
ZAANDAM, WORMERVEER en ZAANDIJK, maandag 28 november 2005, 21:45 uur.
Bij een snelheidscontrole op de Kepplerstraat heeft de politie in de vooravond 56 overtredingen op de foto gezet. Ter plaatse is een snelheid van 50 km per uur toegestaan. Een motorrijder reed met 110 km per uur voorbij de apparatuur en hij vervolgde zijn weg over het fietspad. Ook hiervan wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto met apparatuur stond in de richting van centrum Zaandam gekeerd. In Wormerveer werd op de Provincialeweg Zaandam-Castricum gecontroleerd in de richting van Krommenie. Op dit weggedeelte mag hoogstens 70 km per uur worden gereden. 77 bestuurders waren in overtreding en de door hen bestuurde voertuigen werden gefotografeerd. In Zaandijk werd op dezelfde Provincialeweg gecontroleerd met de apparatuur in de richting van Wormerveer. Hier mag ook maximaal 70 km per uur worden gereden. 41 voertuigen gingen te snel voorbij en de hoogst gemeten snelheid was 116 km per uur.

Snelheidscontrole
NOORDBEEMSTER, maandag 28 november 2005, 17:53 uur.
De politie heeft maandagmiddag snelheidscontrole gehouden op de Schermerhornerweg waarbij het statief in de richting van Avenhorn stond opgesteld. Van de 2040 voertuigen werd de snelheid gemeten. 81 voertuigen reden te snel en werden op de foto gezet. De hoogst gemeten snelheid was 128 km per uur terwijl 80 km per uur maximaal is toegestaan.


---- --