Politie Zeeland


---

W-7353-2005 Inbrekers op heterdaad aangehouden
Vannacht rond 03.00 uur zijn twee (vermoedelijke) inbrekers aangehouden.
Naar aanleiding van een inbraakmelding in een bedrijf aan de Sint Jansstraat in Middelburg is de politie Zeeland op zoek gegaan naar twee mannen. Op de Lange Delft troffen zij twee mannen aan die voldeden aan het, door een getuige, opgegeven signalement. Er is een onderzoek ingesteld en bij een van de mannen werd een schroevendraaier aangetroffen. In de auto van de tweede vond de politie nog meer inbrekerswerktuig wat recent gebruikt bleek te zijn. Beiden zijn overgebracht naar het huis van bewaring en zijn in verzekering gesteld, omdat zij niets wensen te verklaren. Een van de mannen is afkomstig uit Middelburg en is 23 jaar oud. De andere aangehouden man weigerde zijn gegevens op te geven.

Z-7354-2005 Vernielde auto's in Terneuzen
In de Chopinlaan in Terneuzen werd vanmorgen een geparkeerde auto aangetroffen met een ingeslagen ruit.
Uit de auto werden geen goederen weggenomen. Een schadebedrag is nog niet bekend.
Ook in de Axelsestraat in Terneuzen werd vannacht een auto vernield.
Ook hier werd een van de ruiten ingeslagen. Er is bij deze auto nog niet bekend of er ook iets uit de auto is weggehaald, want de eigenaar heeft nog geen aangifte gedaan.

W-7355-2005 Twee winkeldieven aangehouden
In een winkel in de Johan van Reigersbergstraat in Middelburg zijn vanmiddag rond 12.42 uur, twee jongens gesnapt die pakjes sigaretten hadden weggenomen.
De jongens, een van 15 afkomstig uit Oost Souburg en een van 15 afkomstig uit Middelburg) werden betrapt door het winkelpersoneel, dat meteen de politie inschakelde. De jongens zijn verhoord en doorgestuurd naar bureau HALT.

W-7356-2005 Diefstal bromfiets
Op het Stationsplein in Vlissingen is vandaag tussen 10.50 en 14.10 uur een brommer weggenomen.
Het betreft er een van het merk Peugeot, type Viva City, in de kleur zilver. Het verzekeringsplaatje van de brommer betreft TBT 714. De brommer is ongeveer 3 jaar oud. In de buddysit van de brommer had de eigenaar zijn helm gelegd, de helm is dus ook weggenomen. De waarde van de brommer is ruim duizend euro.

R-7357-2005 Politie waarschuwt voor oplichtingstruc
De politie waarschuwt burgers voor een nieuwe oplichtingstruc. Via een email wordt door een persoon uit Rusland gevraagd te helpen met bankzaken. De afzender van de email belooft hierbij een beloning van 10%. De politie wil burgers waarschuwen om vooral niet in te gaan op dit soort verzoeken. Zowel in Rusland als in Nederland zijn voldoende mogelijkheden om reguliere bancaire transacties uit te voeren en gelden over te boeken. (Dit bericht is afkomstig van een van de communicatiemedewerkers van Politie Limburg-Noord)


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland