Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 29 november

Alkmaar 29-11-2005 - 15.00 uur

Twee gewonden na aanrijding

De Waal, maandag 28 november 2005.

Maandagmiddag raakten twee personen gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Laagwaalderweg met de Kadijksweg. De bestuurster van een personenauto, een 59-jarige vrouw uit Oosterend reed over de Kadijksweg en verleende op de genoemde kruising geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 43-jarige man uit De Cocksdorp. Bij de aanrijding die daarop volgde kwamen beide voertuigen in een naast de weg gelegen sloot/greppel terecht en raakten beide bestuurders gewond. Zij zijn met verwondingen aan nek, arm en been overgebracht naar het ziekenhuis in De Helder. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Twee mannen aangehouden na mishandeling taxichauffeurs

Alkmaar, maandag 28 november 2005.

Maandagmiddag zijn twee mannen van 22 en 23 jaar en afkomstig uit Alkmaar aangehouden op de Rijksweg A9 in Heiloo. De twee worden er van verdacht kort daarvoor twee taxichauffeurs te hebben mishandeld. Dit gebeurde op de Stationsweg. De twee chauffeurs, mannen van 56 en 57 jaar en afkomstig uit Akersloot, wilden hun taxis plaatsen op één van de parkeerplaatsen. Daar stond een personenauto geparkeerd. Toen één van de chauffeurs de bestuurder van deze auto vroeg of hij zijn auto wilde verplaatsen ontstond een woordenwisseling. Plotseling stapte de bestuurder uit en begon de taxichauffeur te schoppen en te slaan. Ook zijn collega die hem te hulp wilde schieten werd geschopt en geslagen. De autobestuurder werd daarbij geholpen door de tweede verdachte. Na de mishandeling stapten de beide verdachten in een auto en verdwenen. Zij konden kort daarop worden aangehouden op de Rijksweg A9. De mannen zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar waar zij in verzekering zijn gesteld.

Snelheidscontroles

Den Helder, maandag28 november 2005.

Maandag werd een snelheidscontrole gehouden op de Langevliet. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Tijdens de controle werd de snelheid van 100 voertuigen gemeten. Hiervan reden er 8 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u. Daarnaast werden nog 7 bestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen.

Alkmaar, maandag 28 november 2005.

Maandagmorgen en middag werden verschillende controles gehouden op de Ommering op plaatsen waar men bezig is met wegwerkzaamheden en waar een tijdelijke snelheidslimiet geldt van 50 km/u. Er werden in totaal 5500 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 1044 te snel. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend. Alle overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Man aangehouden na mishandeling

Alkmaar, maandag 28 november 2005.

Maandagmiddag is een 22-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Bestevaerstraat. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor een vrouwelijk familielid te hebben mishandeld. Dit gebeurde op de Mgr. Nolensstraat. Het slachtoffer en de verdachte kregen woorden met elkaar waarna de man de vrouw sloeg en schopte. Vervolgens reed de dader weg in een auto. Hij werd aangetroffen op de Bestevaerstraat waar hij werd aangehouden. Ook bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Auto in beslag genomen na rijden zonder rijbewijs.

Den Helder, maandag 28 november 2005.

Maandagavond werd een 24-jarige vrouw uit Den Helder staande gehouden op de Zoomstraat. Zij reed daar als bestuurder van een personenauto. Surveillerende agenten zagen haar rijden terwijl zij wisten dat zij geen rijbewijs had. Gezien het feit dat de vrouw in afgelopen veertien dagen voor de derde keer als bestuurder van de personenauto werd staande gehouden werd de auto van de vrouw in beslag genomen.

Rijden onder invloed van drank.

Bergen, maandag 28 november 2005.

Maandagavond werd een 33-jarige bestuurder van een personenauto uit Bergen aangehouden op het Plein. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 515 ug/l. Dat is nagenoeg 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Den Helder, dinsdag 29 november 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 41-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Industrieweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij weigerde medewerking te verlenen aan een blaasproef. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij is later in de nacht, na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Politie extra alert op het (brom)fietsen in voetgangersgebied

Den Helder, dinsdag 29 november 2005.

De politie in Den Helder gaat in de aankomende tijd extra toezicht hoeden op het fietsen en bromfietsen in voetgangersgebieden in de binnenstad. Elke overtreder wordt bekeurd.

Het toezicht wordt aangescherpt mede naar aanleiding van klachten van zowel het winkelende publiek, de middenstand als de bewoners in de betreffende gebieden. Zeker in de aankomende weken zal er veel publiek in deze winkelgebieden aanwezig zijn. Gedurende deze periode ligt de nadruk op het repressief optreden. Dat betekent dat er niet gewaarschuwd zal worden! De boetes voor het (brom)fietsen in een voetgangersgebied liegen er niet om. Fietsers betalen 25,-- terwijl voor bromfiets de hoogte van de boete is vastgesteld op 40,--.

Mannen aangehouden na bedreiging, vernieling en mishandeling

Alkmaar, dinsdag 29 november 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag zijn twee mannen van 32 en 37 jaar, woonachtige in respectievelijk Alkmaar en Wessem, aangehouden op de Waalstraat. De mannen worden verdacht van mishandeling en bedreiging. De 37-jarige man was met zijn auto ingereden op de 32-jarige man. Ook reed hij met opzet tegen de auto van de Alkmaarder. Deze laatste had zijn ex-vriendin en zuster van de andere man, eerder op de dag mishandeld in hun gezamenlijk woning in Alkmaar. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten. Het bleek dat de man uit Wessem alcohol had gedronken. Hij blies 350 ug/l. Gezien het alcoholgebruik in combinatie met het feit dat hij opzettelijk een aanrijding had veroorzaakt werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Inbraak woning

Heerhugowaard, dinsdag 29 november 2005.

Maandagavond tussen 19.15 en 01.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Sluis. Men is vermoedelijk in het huis gekomen door gebruik te maken van een valse sleutel. Vanuit de woning werd een laptop computer en een spelcomputer weggenomen. Ook bleek een paar sportschoenen te zijn verdwenen.

Bestuurder gewond bij eenzijdig ongeval

Bergen, dinsdag 29 november 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag vond een eenzijdig ongeval plaats op de Hoflaan. De bestuurder van een personenauto, een 33-jarige man uit Bergen, reed met zijn auto over genoemde weg toen hij, vermoedelijk door de gladheid, van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder raakte bekneld in zijn auto terwijl een passagier, een 34-jarige man uit Bergen, uit de auto werd geslingerd. Deze laatste raakte licht gewond. De bestuurder werd door de brandweer uit het wrak bevrijd en is met verschillende verwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen.

Laatst gewijzigd 29-11-2005 15:29 | © Politie Noord-Holland Noord |