2e persbericht van dinsdag 29 november 2005

Eindhoven 29-11-2005 - Berichten uit de regio

Bergeijk: Verdachten bekennen

De drie verdachten die in de afgelopen dagen zijn aangehouden hebben ieder hun aandeel in de dood op de 62-jarige man uit Bergeijk bekend. De 21-jarige zoon van het slachtoffer is al dezelfde dag, vorige week donderdag, aangehouden. De twee andere verdachten, beiden 18 jaar oud uit Bergeijk en Eersel, zijn vrienden van de zoon. Zij zijn zaterdag aangehouden.

Het slachtoffer is in de nacht van woensdag op donderdag met een zwaar voorwerp diverse keren op het hoofd geslagen. Dat gebeurde toen de man in bed lag te slapen. De man raakte zwaar gewond en overleed even later in het ziekenhuis aan hersenletsel. Het vermoedelijke slagwapen is maandag in een vijver aan de Weerwolf in Bergeijk gevonden. De drie verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Zij zijn in bewaring gesteld. Het onderzoek, onder meer naar het motief, is nog in volle gang.

Regio: DNA-profiel leidt naar inbreker

Rechercheurs van de Gezamenlijke Recherche hebben maandagmorgen een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Bij een rechercheonderzoek naar woning- en bedrijfsinbraken kwam het DNA-profiel van de verdachte in beeld. De man wordt verdacht van twee bedrijfsinbraken en zeven woninginbraken in onder meer Heeze, Bergeyk, Waalre, Son en Eindhoven. De inbraken vonden plaats in 2003, 2004 en dit jaar. De buit bij de inbraken was hoofdzakelijk geld, fotoapparatuur en computerapparatuur. Die buit was door de verdachte al verkocht. De man wordt naar verwacht morgen voorgeleid aan de Rechter Commissaris in s Hertogenbosch.

Eindhoven: Man rijdt door na veroorzaken aanrijding

Dinsdagmorgen om 9.10 uur is door de politie een 40-jarige Pool aangehouden. De man had op de kruising Fellenoord en Vestdijktunnel een aanrijding veroorzaakt met een andere auto die werd bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Eindhoven. De vrouw liep daarbij nekletsel op. Na de aanrijding reed de man door zonder zijn gegevens achter te laten. Politieagenten zagen even later de Pool met zijn auto rijden op de Tongelresestraat. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de Pool opgemaakt.

Helmond: Man met vals paspoort opgepakt

De politie heeft dinsdag om 10.40 uur op de Vossenbeemd een 48-jarige Pool aangehouden. De man had bij een bedrijf geprobeerd werk te krijgen en overlegde daarbij een vals paspoort. Het paspoort is door de politie in beslag genomen. De Pool is de cel ingegaan.

Helmond: 105 bekeuringen bij snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag snelheidscontroles gehouden op de Vossenbeemd en de Engelseweg. Op de Engelseweg werd gecontroleerd tussen 9.30 en 12.40 uur. Daar werden 48 bekeuringen gemaakt. Op de Vossenbeemd werd tussen 13.30 en 15.30 uur gecontroleerd. Hier gingen 57 bestuurders op de bon. Op beide plaatsen geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelste overtreder reed 98 km/u.

Valkenswaard: Snelheidscontrole

De politie heeft dinsdagmorgen tussen 7.15 en 8.45 uur vijftien bekeuringen gemaakt tijdens een snelheidscontrole op de Europalaan in Valkenswaard. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelste overtreder reed 79 km/u.