Politie Midden- en West Brabant

Illegaal werkende vreemdelingen aangetroffen

TILBURG, 29 november 2005

De Vreemdelingenpolitie heeft in de ochtend van dinsdag 29 november in samenwerking met de arbeidsinspectie en de bedrijfsvereniging UWV een bedrijfscontrole gehouden op het industrieterrein Moerdijk. Bij een distributiecentrum zijn daarbij in totaal 6 Bulgaren aangetroffen die er illegaal werkten. Deze zes, 4 vrouwen en 2 mannen in de leeftijd tussen de 25 en 40 jaar werkten er voor een Turks uitzendbureau uit den Haag en deze werkgever had voor de 6 geen
tewerkstellingsvergunning aangevraagd. De Arbeidsinspectie maakt een rapport op dat het uitzendbureau èn het distributiecentrum op een boete van 8000 euro per overtreding(per illegale werknemer) kan komen te staan.

Het bezoek aan het bedrijf was een routinecontrole. Om de controle snel te kunnen afronden gingen de controleurs van de verschillende disciplines met 20 man sterk aan de slag.

Binnen enkele uren hadden ze de papieren van de 92 aanwezige werknemers gecontroleerd en het ontbreken van de 6 werkvergunningen geconstateerd. Van de 6 Bulgaren stond er verder een gesignaleerd als ongewenst vreemdeling en had een andere nog een gevangenisstraf van 28 dagen te goed. Een derde Bulgaar legitimeerde zich met een vervalst Nederlands identiteitsbewijs.

Door het feit dat de Bulgaren zonder vergunning werkten waren ze direct illegaal in ons land. Ze zijn daarom in vreemdelingenbewaring gesteld en zullen uit Nederland worden verwijderd.

Bij de controle kregen nog 4 werknemers een proces verbaal omdat ze geen identiteitsbewijs konden tonen. Onder hen een Nederlander die ook nog een boete van 48 euro had open staan. Nadat de boete was betaald mocht hij weer aan het werk.

Auteur: Jan Clarijs