Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 29 november

BERGEN OP ZOOM, 29 november 2005

Politie houdt man aan na vernieling en bedreiging

DINTELOORD: De politie hield op maandagavond 28 november een 33-jarige man uit Dinteloord aan wegens vernieling en bedreiging. De man had even tevoren zonder duidelijke aanleiding in zijn ouderlijk huis vernielingen aangericht en zijn moeder bedreigd. De vrouw belde de politie en deed aangifte. De politie hield de man aan. Hij is verhoord en ingesloten.

Politie houdt schennispleger aan

HUIJBERGEN/BERGEN OP ZOOM: Naar aanleiding van enkele meldingen dat een potloodventer actief zou zijn op de route Bergen op Zoom Huijbergen hebben politiemensen de afgelopen weken verschillende malen gesurveilleerd in de hoop de dader aan te treffen. Verschillende getuigen, veelal vrouwelijke scholieren, hadden tegenover de politie verklaard dat de man in een donkerblauwe auto reed en gedeeltelijk ontkleed achter het stuur zat of in bosgebied rondliep. Maandagmiddag zagen twee wijkagenten, die gericht aan het surveilleren waren in het bewuste gebied, de man daadwerkelijk aan de Heimolen rijden, terwijl hij slechts zeer beperkt gekleed was. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na enige tijd gaf de 68-jarige man toe zich inderdaad schuldig te hebben gemaakt aan schennisplegingen. Hij toonde berouw voor zijn daden en voor het feit dat hij veel meisjes aan het schrikken heeft gebracht. Hij is woonachtig in de gemeente Halderberge, maar verklaart tegenover de politie slechts op de route Bergen op Zoom Huijbergen actief te zijn geweest. De politie heeft maandagavond getracht zo veel mogelijk slachtoffers en getuigen persoonlijk op de hoogte te stellen van de aanhouding.

Woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Op maandag 28 november is er ingebroken in een woning aan de Aletta Jacobsstraat. Men forceerde een raam aan de zijkant van de woning. Hierna doorzocht men het huis en nam een geldbedrag en een sierraad weg. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Buurtbewoners houden inbreker aan

OUDENBOSCH: Buurtbewoners hielden op maandag 28 november een 17-jarige jongeman uit Oudenbosch aan wegens inbraak. De jongen is betrapt toen hij een leegstaand pand aan de Kastanjestraat verliet. De buurtbewoners hielden hem aan en belden de politie. De politie nam de jongen over. Op dat moment kwam er een auto de Kastanjestraat in rijden. Bij het zien van de politie reed de bestuurder hard weg. De politie volgde de man en hield de 22-jarige bestuurder uit Oudenbosch aan. Hij ontkende elke betrokkenheid bij de inbraak en is wegens gebrek aan bewijs op vrije voeten gesteld. De jongeman is verhoord en ingesloten. Ook hij ontkent alle betrokkenheid bij de inbraak

Man bekent brandstichting

OUDENBOSCH: De politie was al enige tijd op zoek naar de dader van twee brandstichtingen in Oudenbosch. Op 23 september 2005 is er aan de het Veenblok een invalidenvoertuig in brand gestoken. Deze stond geparkeerd onder een overkapping behorend bij een woning. Op 8 november ontdekte bewoners van een woning aan de Molenstraat dat er brand was gesticht in hun garage. Ze doofden de brand en waarschuwden de politie.
Aan de hand van onderzoek naar de branden stuitte de politie op een 40-jarige man uit Roosendaal. Hij bleek vast te zitten voor een ander delict. De politie verhoorde hem in verband met de branden en hij bekende brandstichting. Hierna is de verdachte weer terug in bewaring gegaan. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Aanrijding na éénzijdig ongeval

ROOSENDAAL: Op maandagavond 28 november reed een 21-jarige man uit Goes over de rijksweg A58, komende uit de richting Breda. Hij verloor door onbekende oorzaak de controle over het stuur en raakte in een slip. Het voertuig kwam tot stilstand tegen de vangrail. Een 51-jarige vrouw uit Goes reed in dezelfde richting en zag de auto niet aan de linkerzijde van de weg tegen de vangrail staan. Er ontstond een aanrijding. De bestuurster is per ambulance naar het Sint Franciscus Ziekenhuis gebracht met nekklachten. De betrokken voertuigen zijn met aanzienlijke schade weggesleept.

Autodiefstal

ROOSENDAAL: Tussen maandagavond 28 november en dinsdagochtend 29 november is er vanaf een terrein aan de Rechtzaad een bedrijfsauto ontvreemd. Onbekenden braken de omheining van het terrein open en ontvreemdden de auto. Het gaat om een witte Renault B110-50 met kenteken VX-89-DK. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie houdt man aan voor diefstal

ROOSENDAAL: De politie hield op maandag 28 november een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor diefstal. De man had maandagochtend een portemonnee gestolen uit een auto op de Bloemenmarkt. De auto was niet goed afgesloten. Een getuige zag de diefstal en gaf een signalement op. Aan de hand daarvan hield de politie de man aan. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg