Politie Groningen

Politie zoekt getuigen van twee gewapende overvallen (29/11/05)

Groningen 29-11-2005 - De politie is op zoek naar getuigen van twee gewapende overvallen die maandagavond 28 november omstreeks 17.30 uur kort na elkaar plaats vonden. De eerste overval was op een slijterij aan het Jozef Isrealsplein. De tweede overval vond plaats op een sigarenwinkel aan de Paterswoldseweg.

Slijterij
In de slijterij zat de 34-jarige eigenaar uit Groningen achter in de winkel, toen een gemaskerde man de slijterij binnen kwam. De verdachte had een vuurwapen in zijn handen en bedreigde hem ermee. Toen de eigenaar hier niet op reageerde en de deur van zijn kantoor dichtsloeg, verliet de man, zonder buit, de winkel. Korte tijd later vond de tweede overval op een sigarenwinkel aan de Paterswoldseweg plaats.

Sigarenwinkel
De medewerker, een 31-jarige Groninger, was alleen in de sigarenwinkel toen de overvaller de winkel binnen stapte. De overvaller dreigde met het vuurwapen, haalde een plastic tas onder zijn jas vandaan en eiste geld. De medewerker haalde een onbekende hoeveelheid bankbiljetten uit de kassa en deed dit in de plastic tas. Ook dreigde de man nog met een mes. Hierna verliet de overvaller de winkel.

Getuigen
De politie wil graag in contact komen met mensen die over deze overvallen kunnen zeggen of mogelijk zelfs iets over de identeit van de verdachten of verdachten kunnen zeggen. Ook voorbijgangers of klanten die korte tijd ervoor in de winkels zijn geweest, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Groningen/Haren, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).