Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (29/11)

OOSTERHOUT NB, 29 november 2005

Politie rolt hennepkwekerij op

WIJK EN AALBURG In een bedrijfspand aan de Ambachtstraat trof de politie dinsdagochtend 29 november een uiterst professionele hennepkwekerij aan. De plantage was verstopt in een aantal aanwezige koelcellen in het pand. De koelcellen waren gehalveerd en zodanig aangepast dat de kwekerij niet opviel. Bovendien was de plantage alleen te bereiken via een geheime doorgang. De plantage bestond uit circa 1.400 planten, die verdeeld waren over vier compartimenten. De politie kwam de kwekerij op het spoor op basis van een anonieme tip. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd. Omdat de zegels van de elektriciteitsvoorziening verbroken waren, bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Elektriciteitsbedrijf Essent heeft inmiddels de stroom afgesloten en aangifte gedaan.
Er zijn tot op heden geen arrestaties verricht. De politie kent de identiteit van de eigenaar van de hennepkwekerij en verwacht hem binnenkort aan te houden.

Agenten nemen rijbewijs in van stomdronken automobiliste

WERKENDAM: Agenten troffen maandagavond 28 november een stomdronken automobiliste aan achter het stuur van haar auto. Dat gebeurde rond 20.30 uur in de Sigmondstraat. De 40-jarige Werkendamse werd gearresteerde en moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf aan dat er dermate veel alcohol in het spel was, dat een juiste meting niet mogelijk was. Om die reden is overgegaan tot het afnemen van een bloedproef. De verdachte werkte mee aan bloedafname door een GGD-arts. Dit bloedmonster moet nu door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht worden op de hoeveelheid alcohol. De agenten maakten proces-verbaal tegen de vrouw en vorderden haar rijbewijs in. Daarnaast kreeg zij een rijverbod opgelegd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Automobilist schept fietster

DONGEN: Op de kruising van de Kanaalstraat en de Oude Baan kwam een fietser in aanrijding met een personenautos. De fietster, een 65-jarige Dongense reed over de Oude Baan en kreeg vermoedelijk geen voorrang van de bestuurder van de personenauto. De veroorzaakster bleek een 39-jarige automobiliste afkomstig uit Dongen te zijn. Zij reed over de Kanaalstraat en stak de kruising met de Oude Baan over De fietster raakte gewond en is per ambulance naar het Tweestedenziekenhuis in Tilburg vervoerd. Ze had verwondingen aan haar heupen, ellebogen, schouder en hoofd. De politie maakte proces-verbaal op. Dit ongeval gebeurde op dinsdag 29 november omstreeks 08.30 uur.

Opgepakt voor rijden tijdens rijontzegging

WAALWIJK: Surveillerende politiemensen kregen in de nacht van maandag 28 november op dinsdag 29 november rond 04.45 uur de melding dat een dronken automobilist vanuit Den Bosch onderweg was richting Oosterhout. Het lukte om de man op de A-59 ter hoogte van Waalwijk te onderscheppen. De 31-jarige Oosterhouter werd gearresteerd en moest in het politiebureau een ademanalyse ondergaan. De uitslag van de analyse bleek 795 ug/l te zijn, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Bovendien bleek uit onderzoek dat de man al eerder veroordeeld was voor het rijden onder invloed. De rechter had hem een ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd voor de duur van 18 maanden en die termijn zou op pas op 1 januari 2007 verstreken zijn. Tegen de 31-jarige Oosterhouter, is proces-verbaal opgemaakt vanwege twee verkeersmisdrijven, namelijk het rijden onder invloed en het rijden tijdens een rijontzegging. Hij zal zich te zijner tijd (opnieuw) voor de rechter moeten verantwoorden.

Arrestatie na steekincident

WAALWIJK: De politie arresteerde op dinsdag 29 november een 14-jarige jongen uit Waalwijk op verdenking van mishandeling. De jongen wordt verdacht van het feit dat hij een medeleerling meermalen met een zelfgemaakt steekvoorwerp heeft gestoken. Het voorval gebeurde al op woensdag 28 september op een middelbare school in Waalwijk, waarbij een ruzie tussen de twee voorafging aan het steekincident. Het slachtoffer wilde echter geen aangifte doen, ondanks het gegeven dat hij naar het ziekenhuis moest voor enkele kleine steekwonden. Het steekwapen was zelf gefabriceerd met behulp van de punt van een dartpijl en een potlood. De politie verhoorde verschillende getuigen en ging vervolgens ambtshalve (dus zonder aangifte) over tot de arrestatie van de verdachte. De jongen is in verzekering gesteld en heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Op donderdag 1 december wordt hij voorgeleid bij de Officier van Justitie.

Auteur: Jeroen Steenmeijer