Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 29 november 2005

Op dinsdag 29 november 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Bestuurlijke juridische vormgeving fusie GGD Rotterdam en Omstreken en GGD Nieuwe Waterweg Noord

Het college heeft kennisgenomen van de notitie van de bestuurlijke stuurgroep over de voorgenomen fusie tussen GGD Rotterdam en Omstreken en GGD Nieuwe Waterweg Noord. Ook nam het college kennis van de gemaakte modellenanalyse voor de bestuurlijke juridische vormgeving van deze fusie. Het college spreekt haar voorkeur uit voor toetreding van de waterweggemeenten tot het Openbaar Lichaam Voorzieningen Gezondheidszorg, een orgaan waarvan Capelle aan den IJssel nu al deel uitmaakt.

Beleidsregels loonkostensubsidie

B&W hebben de beleidsregels voor loonkostensubsidie vastgesteld. Deze regels treden op 1 december 2005 in werking. Daarnaast stemt het college in met het experiment Werk in Zicht, een project voor loonkostensubsidie.

Bezwaarschrift tegen lager inkomensdeel WWB

Het college maakt bezwaar tegen het besluit van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om het inkomensdeel van het budget voor de WWB voor 2005 lager vast te stellen dan eerder was meegedeeld. Door dit besluit worden meerdere gemeenten benadeeld.

Gunning Europese aanbesteding inburgeringstrajecten oudkomers

Het college heeft besloten de uitvoering van de inburgeringstrajecten voor oudkomers 2005 te gunnen aan Bureau Medelanders.

Kap- en verplantvergunning Rozenburcht fase 1

Het college heeft vergunning verleend voor het kappen van 31 bomen rondom het Rozenburcht-terrein. Ook is een vergunning aangevraagd voor het verplaatsen van 7 bomen uit dit gebied naar het voormalige IVEC-terrein, dat hieraan grenst. De bomen worden gekapt of verplaatst, om ruimte te creëren voor de nieuwbouw in het Rozenburcht-gebied. De bomen worden gekapt in januari/februari 2006. De andere bomen worden in dezelfde periode weggehaald en tijdelijk geplaatst op het voormalige IVEC-terrein. Eind 2007 worden deze bomen herplant tussen de nieuwbouwappartementen De Drie Edelen. Daarnaast heeft het college besloten dat er voor de 31 gekapte bomen 8 nieuwe bomen moeten worden geplant.

Europese aanbesteding indicatiestelling Wvg/SMA-indicatiestelling

Burgemeester en wethouders besloten de indicatiestelling voor de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) te gunnen aan Movaris B.V. te Capelle aan den IJssel. Deze inschrijver heeft de meest voordelige aanbieding gedaan.

Jeugdmonitor 2003-2004

Het college heeft de Jeugdmonitor van het schooljaar 2003-2004 voor kennisgeving aangenomen.