Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 30 november 2005

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

De Baronie 1-107/ De Graafschap 1-135, entrees en noodtrappen veranderen.

Arend Brinkmanrede 17, dakkapellen aanbrengen.

Hebriden 7, woning uitbreiden voorzijde.

Beltmolen 9, woning uitbreiden op verdieping.

Telemannstraat 1, woning uitbreiden.


1^e Octaviolaan, verkeersbrug bouwen.

Alkenlaan 26, dakkapel voorzijde aanbrengen.

BOUWVERGUNNINGEN

SLOOPVERGUNNING verleend

Verzenddatum 24 november 2005:

Meindert Hobbemastraat 12, woning uitbreiden.

Verzenddatum 25 november 2005:

Haagwinde 38, woning uitbreiden.

Arica 132, dakkapellen aanbrengen.

Paradijsselpark 103, woning uitbreiden.

Merelhoven 26, dakkapellen aanbrengen.

Bernsteinstraat 19, dakkapellen aanbrengen.

Van Speijkstraat 5a, overkapping slopen (sloopvergunning).

Merijntje Gijzenburg 34, dakkapellen aanbrengen.

INTREKKING KAPVERGUNNING

Op 21 november 2005 heeft de gemeente Capelle aan den IJssel de verleende kapvergunning (16 november 2005) voor 1.720 m2 bosplantsoen langs het fietspad achter de Kanaalweg ingetrokken.

KAPVERGUNNING

Er is een kapvergunning aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 7 november 2005:

Bermweg 12 2 coniferen,
1 spar, 2 esdoorns, 1 goudenregen en 1 hulst. De bomen zijn dood door lekkage. Geen herplant.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

VASTSTELLING VAN HET BESTEMMINGSPLAN SCHENKEL-ZUID

Het college maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat met ingang van 1 december 2005 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt het door de gemeenteraad op 8 november 2005 vastgestelde bestemmingsplan Schenkel-Zuid.

Het bestemmingsplan wordt begrensd door:


- aan de westzijde door de gemeentegrens met Rotterdam;


- aan de noordzijde door de leidingenstrook, die parallel loopt aan de Jasmijnsingel;


- aan de oostzijde door de Capelseweg-Kanaalweg;


- aan de zuidzijde door de zuidelijke oever van de Ringvaart.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zoals dat ter visie heeft gelegen. De wijzigingen betreffen:


- De goothoogte voor de op de plankaart aangegeven deelgebieden II en III is deels teruggebracht van 11 naar 6 meter en de bijbehorende voorschriften zijn daarmee in overeenstemming gebracht;


- Voor het gedeelte van de Goudenregenstraat tussen de Narcisstraat en Lupinestraat is op de plankaart de bestemming Verkeersdoeleinden gewijzigd in de bestemming Verblijfsgebied - VG.

Het bestemmingsplan ligt vanaf genoemde datum ter inzage bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis. Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen bedenkingen worden ingediend tegen het bestemmingsplan door:


- iedereen die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad heeft gewend;


- een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;


- iedereen die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Bedenkingen tegen het bestemmingsplan kunnen naar keuze mondeling of schriftelijk worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag. Deze bedenkingen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van mondelinge bedenkingen is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 070-4416930.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in de bijbehorende parkeervakken, de parkeervakken te reserveren als twee parkeerplaatsen invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 25 november 2005 (datum besluit 1 november 2005): kentekennummer NR-DB-05 voor mevrouw G.E. Gerritsen (bestuurder) nabij de woning aan de Wulpenhof 3 in Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening(en), liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan, een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50591, 3007 BM Rotterdam.

De kapvergunning, het vastgestelde bestemmingsplan Schenkel-Zuid en het besluit inzake de invalidenparkeerplaats liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen, bezwaarschriften en zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.