Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Huidige bewoners kopen nieuwbouw

Een ruime meerderheid van de eengezinswoningen van het nieuwbouwproject Speelkwartier is gekocht door bewoners die reeds in Geuzenveld-Slotermeer en de andere Westelijke Tuinsteden wonen.

In juli van dit jaar was reeds 93% van de toen nog 46 nieuwe huiseigenaren afkomstig uit dit gebied*. Inmiddels zijn alle woningen verkocht, nog voordat de bouw ervan is gestart.

Portefeuillehouder Stedelijke Vernieuwing Piet Dikken is zeer tevreden: "Eén van de doelstellingen die we met de vernieuwing van het stadsdeel ook willen bereiken, is dat huidige bewoners die willen doorgroeien naar een grotere woning, koopwoning of marktwoning, dat kunnen doen in het gebied waar ze al naar tevredenheid wonen."

Leeftijd
De kopers zijn (jonge) stellen en gezinnen, veelal in de leeftijdscategorie 20-39 jaar. Volgens Dikken heeft de populariteit van de eengezinswoningen mogelijk mede te maken met de bouw van de brede school `t Koggeschip pal naast de nieuwe wijk. "Naast de basisschool school 't Koggeschip zal de brede school onderdak bieden aan welzijnsvoorzieningen en verschillende sportactiviteiten. Veel belangrijke sociale voorzieningen zijn voor de bewoners van het Speelkwartier straks om de hoek."

Bouw
Naast de school en de eengezinswoningen worden er ca. 80 appartementen gebouwd door Ymere. Geplande start van de bouw van deze hoogbouw is eind 2005.

De bouw van de school is in volle gang en wordt volgens planning in het voorjaar van 2006 opgeleverd. De eengezinswoningen, ontwikkeld in opdracht Vof De Geuzenbaan, zullen eind 2006 gereed zijn.

Start
Donderdag 24 november jl. verrichtte de portefeuillehouder een ceremoniële handeling als de symbolische start van bouw van het Speelkwartier. In het Rijk van De Keizer heette hij de aanwezige eigenaren hierbij, opnieuw, welkom in ons stadsdeel.


* Inmiddels zijn alle 60 woningen verkocht. De herkomst van de overige 14 eigenaren is nog niet bekend.