Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Blauwe zones in gebied rond Burg. Fockstraat en Burg. De Vlugtlaan

Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer gaat experimenteren met blauwe zones en parkeerontheffingen. Het gaat om het gebied ten oosten van de Burgemeester Fockstraat en ten noorden van de Burgemeester De Vlugtlaan.

Het experiment is bedoeld om langdurig parkeren van `buurtvreemd' verkeer tegen te gaan. De maatregel gaat in rond maart volgend jaar. Tot die tijd kunnen bewoners reageren op dit voorstel van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer.

Overlast
Het 'experimenteergebied' heeft nu te maken met behoorlijke parkeeroverlast, zo blijkt uit onderzoek dat zowel overdag als 's nachts is uitgevoerd. Dat komt waarschijnlijk vooral door auto's van werknemers uit het stationsgebied Sloterdijk en van bewoners uit Bos en Lommer.

Hierdoor is er soms nauwelijks parkeergelegenheid voor de 'eigen' bewoners. Door het invoeren van blauwe zones, met een maximale parkeertijd van twee uur, moet de parkeerdruk aanzienlijk verminderen.

Bewoners kunnen, tegen een legesvergoeding, een parkeerontheffing krijgen. Op die manier kunnen zij wel langparkeren.

Aantrekkelijk
"Doordat ons stadsdeel nauwelijks sprake is van betaald parkeren is het aantrekkelijk voor anderen om bij ons te komen parkeren. Dat gaat in sommige gevallen ten kosten van bewoners en gebruikers. En dat is niet de bedoeling," aldus verkeerswethouder Tys de Ruijter van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer.

De Stadsdeelraad heeft om deze maatregel gevraagd. Het Dagelijks Bestuur legt dit nu voor aan de bewoners.