Gemeente Amsterdam

Benoemingen

29 november 2005
---
Mirjam Otten

Het college van B&W Amsterdam heeft vandaag een nieuwe brandweercommandant en twee directeuren benoemd.

Huidige en nieuwe commandant brandweer Amsterdam Het College van B&W heeft vandaag, dinsdag 29 november, de volgende personen benoemd.

Commandant Brandweer

Caroline van de Wiel (52 jr, directeur Waterleidingbedrijf) benoemd in de functie van Commandant Brandweer Amsterdam c.q. de Regionale Brandweer Amsterdam e.o.

Mevrouw Van de Wiel zal per 1 januari 2006 starten met haar opleidingen bij het NIBRA voor basis repressie officier en commandant. Vervolgens zal zij 1 maart 2006 starten in haar functie als aankomend Brandweercommandant. Per 1 juli 2006 zal zij de heer Te Boekhorst opvolgen als brandweercommandant. Van de 1 juli 2006 tot 1 november 2006 blijft de heer Te Boekhorst beschikbaar voor piket-diensten en advies werkzaamheden ten behoeve van vorming van het regionaal brandweerkorps. De heer Te Boekhorst, huidig commandant van de Brandweer, zal per 1 november 2006 gebruik maken van de FLO.

Mevrouw Van de Wiel startte haar loopbaan in 1986 bij de gemeente Amsterdam als Juridisch planologisch medewerker afdeling Ruimtelijke Ordening bij de gemeentesecretarie. Na diverse functies bij de (toenmalige) dienst Binnenstad en bureau Monumentenzorg is zij sinds 16 oktober 2000 directeur van het Waterleidingbedrijf.

Directeur Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer

Wim Vehmeyer (63 jr, directeur Economische Zaken) is benoemd in de functie van directeur Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (dIVV).

Hij volgt de heer Strik op, die 22 november jl. benoemd is als directeur Economische Zaken. De heer Vehmeyer wordt nu voor twee jaar benoemd (tot zijn pensioengerechtigde leeftijd). Na deze periode zal er gesproken worden over mogelijke verlenging van zijn termijn.

De heer Vehmeyer begon 31 jaar geleden zijn carrière bij de gemeente Amsterdam als sectorhoofd afdeling Onderzoek bij Economische Zaken. Daarvoor was hij werkzaam bij de gemeente Den Haag als economisch onderzoeker. Hij heeft bij Economische Zaken diverse functies vervuld, sinds 1996 is hij directeur van deze dienst

Directeur Dienst Maatschappelijke ontwikkeling

Michel Kanters (52 jr, directeur Dienst Maatwerk) is benoemd in de functie van directeur Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO). De startdatum wordt afgestemd op de start van de huidige directeur DMO, mevrouw. D. Ten Hoorn Boer in een nieuwe functie. Naar verwachting zal zij begin 2006 kunnen starten met een nieuwe functie.

De heer Kanters is sinds april 2001 directeur van de Dienst Maatwerk, deze dienst wordt per 1 januari 2006 samengevoegd met de Dienst Werk en Inkomen. De heer Kanters was, voordat hij in dienst trad bij de gemeente Amsterdam, Hoofd Sociale Zaken en Werk bij de gemeente Nijmegen.

Deze benoemingen vloeien voort uit het gemeentelijke mobiliteitsbeleid voor eindverantwoordelijke topfunctionarissen. Mobiliteit creëert vernieuwing en bevordert de samenwerking binnen het concern van de gemeente Amsterdam. Door directeuren en stadsdeelsecretarissen bij een ander organisatieonderdeel van de gemeente in te zetten, blijft ervaring voor de stad behouden.