Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 29 november 2005

Hoofdrollen voor Ernst Daniël Smid, Antje Monteiro en Peter Bording

La vie parisienne eerste productie not

Het Nederlands Operette Theater (NOT), debuteert in oktober 2006 met La Vie Parisienne van Jacques Offenbach. De hoofdrollen worden gespeeld door Peter Bording (Raoul de Gardefeu), Antje Monteiro (Metella), Ernst Daniël Smid (Baron von Gondremark), Maaike Widdershoven (Gabrielle), Rein Kolpa (Frick) en Jeanine Geerts (Pauline). De première van La Vie Parisienne is op 22 oktober 2006 in Schouwburg Het Park in Hoorn.

Regisseur Eddy Habbema werkt samen met een vertrouwd en ervaren creatief team. Robert Jan Kamer is de muzikaal leider en de vertaling wordt verzorgd door Seth Gaaikema. Paul Gallis tekent voor het decor, Reinier Tweebeeke verzorgt het lichtontwerp, Rien Bekkers is verantwoordelijk voor de kostuums en Piet Nieuwint voor het geluidontwerp. In het totaal werken vijfentwintig zangers/acteurs en vijftien musici aan de productie mee.

Componist Jacques Offenbach werd in 1819 in Keulen geboren. Hij componeerde La Vie Parisienne in 1866. Het is nog altijd een van zijn meest vertolkte werken. Offenbach schreef meer dan honderd operettes. Een aantal maanden na zijn dood in oktober 1880 ging zijn opera Les Contes d'Hoffman in première.

La Vie Parisienne is een muzikaal portret van het leven in de Franse hoofdstad ten tijde van Napoleon III. In vijf aktes wordt een spottekening geschetst van de gegoede Parijse burgerij. De operette werd voor het eerst gespeeld op 31 oktober 1866 in het Théâtre du Palais Royal in Parijs.

Het nieuwe gezelschap Nederlands Operette Theater brengt jaarlijks één operetteproductie uit, met een looptijd van vier maanden. Ieder seizoen worden negentig voorstellingen gespeeld tijdens een tournee langs alle grote Nederlandse en Vlaamse theaters. De tournee begint steevast in Schouwburg Het Park in Hoorn, dat voor het NOT als 'thuistheater' functioneert.

----------


Ingezonden persbericht