Gemeente Baarn

Introductie en installatie van Verkeersouders in Baarn

DIT IS EEN GEZAMENLIJK PERSBERICHT VAN DE GEMEENTE BAARN EN 3VO

AFDELING BAARN

Op dinsdag 29 november a.s. organiseert 3VO, Team West samen met het afdelingsbestuur van 3VO en de gemeente Baarn een introductiebijeenkomst voor verkeersouders in de brandweerkazerne.

Op maandag 27 oktober 2003 organiseerde 3VO afdeling Baarn samen met de gemeente een voorlichtingsbijeenkomst voor het werven van verkeersouders.Deze heeft weinig respons opgeleverd. In september 2004 is een convenant gesloten tussen het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) in de provincie Utrecht en de gemeente Baarn inzake het verbeteren van de verkeersveiligheid in en rond de scholen. Daarnaast is het aantal verkeersouders in Baarn gekomen op twaalf waarvan zes ouders landelijk geregistreerd staan bij het landelijk steunpunt verkeersouders (LSV). Sommige scholen hebben nu zelfs twee verkeersouders!

Een verkeersouder maakt zich onder andere sterk voor goed verkeersonderwijs en veilige school-thuisroutes. Hij of zij probeert daarbij de betrokkenheid van de overige ouders te vergroten, want niet alleen het team en de directie, maar ook de ouders hebben belang bij de veiligheid van kinderen in het verkeer.

3VO afdeling Baarn wil, in samenwerking met de vier landelijke organisaties voor ouders in het onderwijs (VOO, NKO, OUDERS &COO en LOBO), en de leden van het plaatselijk Platform Utrechts Verkeersveiligheidslabel, komen tot het aanstellen van verkeersouders op alle basisscholen in de gemeente Baarn. Dit wordt van harte ondersteund door de gemeente Baarn.

De introductie bijeenkomst wordt om 20.00 uur geopend door de Wethouder Verkeer en Vervoer mevrouw drs.A.W.T. Dercksen, die de Baarnse verkeersouders zal installeren.

De heer B.E. Buddeke, projectleider van 3VO, gaat in op een aantal onderwerpen waar de verkeersouders mee te maken zullen krijgen.