Gemeente Haarlem


01 november 2005
Stadsbibliotheek
Hanneke Idema
023-5115310
h.idema@haarlem.nl
308/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders


Informatieavond nieuwe zorgverzekeringswet bij Stadsbibliotheek Haarlem


Op dinsdag 29 november wordt van 20.00 uur tot 22.00 uur op de Doelenzolder van de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 32 in Haarlem een informatieavond gegeven over de nieuwe Zorgverzekeringswet.


Op 1 januari 2006 gaat het zorgstelsel in Nederland veranderen. Dan verdwijnt het verschil tussen ziekenfonds- en particuliere verzekering.
Vanaf dat moment is er één wettelijke zorgverzekering voor iedereen. De Stadsbibliotheek Haarlem geeft in samenwerking met het Regionaal Patiënten Consumenten Platform (RPCP) en een vertegenwoordiger van Achmea een informatieavond over deze nieuwe zorgverzekeringswet.

Het nieuwe zorgstelsel roept veel vragen op. Wat zit er in het basispakket en wat moet aanvullend verzekerd worden? Wat is het verschil tussen een natura polis en een restitutiepolis? Waar en hoe kan ik de nieuwe zorgverzekering afsluiten? En wat is het verschil met de huidige zorgverzekering? Op deze en andere vragen die leven, zal tijdens de informatieavond zo duidelijk mogelijk een antwoord gegeven worden. Het RPCP Amstelland Meerlanden/ Kennemerland en een vertegenwoordiger van Achmea geven achtergrondinformatie op basis waarvan een gefundeerde keuze voor een zorgverzekering gemaakt kan worden.

De toegangsprijs voor deze avond is E 4,50.

Meer weten? Bel met 023 - 511 53 00.
---