NSI heeft 2.000.000 nieuwe aandelen geplaatst

Nieuwe steen investments

Nieuwe Steen Investments heeft succesvol 2.000.000 nieuwe aandelen geplaatst

Hoorn, 29 november 2005. Nieuwe Steen Investments n.v. (NSI) maakt de succesvolle uitgifte bekend van 2.000.000 nieuwe aandelen tegen een uitgifteprijs van EUR 19,50 per aandeel. De totale bruto opbrengst van de emissie bedraagt daarmee EUR 39.000.000. De inschrijving is gesloten op maandag 28 november 2005 om 17.30 uur.

Betaling voor en levering van de nieuwe aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op 5 december 2005. Tevens zullen de nieuwe aandelen naar verwachting op 5 december 2005 worden toegelaten tot de handel en notering op Eurolist van Euronext Amsterdam N.V. Zodra de nieuwe aandelen zullen zijn uitgegeven, zullen zij volledig dividendgerechtigd zijn. Na de plaatsing van de nieuwe aandelen bedraagt het totale aantal uitstaande gewone aandelen NSI 35.774.117.

Kempen & Co trad op als Sole Lead Manager en Bookrunner met betrekking tot de emissie van de nieuwe aandelen.

Nadere informatie:
Nieuwe Steen Investments n.v.
J.J.M. Reijnen, directeur
Tel: 0229 - 295050
e-mail: info@nsi.nl
internet: www.nsi.nl

De Nieuwe Aandelen worden niet aangeboden aan anderen dan aan professionele marktpartijen zoals gedefinieerd in artikel 1a van de Vrijstellingsregeling Wet toezicht effectenverkeer 1995, zoals gewijzigd, en een selecte groep van minder dan 100 Nederlandse private beleggers, waaronder het management en enkele private grootaandeelhouders.

Dit bericht is uitsluitend opgesteld voor informatiedoeleinden en is niet bedoeld als, en mag niet begrepen worden als, een aanbod tot verkoop of een uitnodiging tot het doen van enig aanbod tot koop van de effecten van Nieuwe Steen Investments n.v. (de Uitgever), en zulke effecten, (de Effecten) in de Verenigde Staten of in enig andere jurisdictie waarin zulk aanbod, uitnodiging of verkoop onwettig zou zijn voorafgaand aan registratie, vrijstelling van registratie of anderszins onder de effectenrechtelijke wetten en regelingen geldend in die jurisdictie.

De Effecten zijn niet, en zullen niet worden geregistreerd onder de US Securities Act van 1933, zoals gewijzigd (de US Securities Act) en mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten indien niet geregistreerd of een vrijstelling van registratie onder de US Securities Act van toepassing is. Er zal geen aanbieding van de Effecten plaatsvinden in de Verenigde Staten.

De Effecten zullen niet het voorwerp zijn van een aanbieding van effecten in het Verenigd Koninkrijk als bedoeld in sectie 102B van de Financial Services and Markets Act 2000 (zoals gewijzigd) behalve aan rechtspersonen geautoriseerd of gereguleerd tot het actief zijn in de financiële markten, of, zo niet zo geautoriseerd of gereguleerd, wiens doel uitsluitend gericht is op belegging in effecten of anders onder omstandigheden waarin uitgifte van een prospectus door de Uitgever conform de Prospectus Rules van de Financial Services Authority niet verplicht is.

Dit document wordt uitsluitend verstrekt aan en is uitsluitend gericht tot: (i) personen gevestigd buiten het Verenigd Koninkrijk; of (ii) professionele beleggers als bedoeld in artikel 19(5) van de Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (de Order); of (iii) entiteiten met een hoog netto vermogen, en andere personen aan wie het volgens de wet gecommuniceerd mag worden, waarop artikel 49(2)(a) tot en met (d) van de Order op van toepassing is (zulke personen samen verder te noemen: (Relevante Personen). De Effecten zijn uitsluitend beschikbaar voor, en elke uitnodiging, aanbod of overeenkomst tot inschrijven, kopen of anderszins verkrijgen van zulke Effecten zal uitsluitend worden aangegaan met Relevante Personen. Elke persoon die niet kwalificeert als Relevante Persoon mag niet handelen op basis van of vertrouwen op dit bericht noch de inhoud daarvan.

In Canada worden de nieuwe aandelen alleen aangeboden aan die personen aan wie ter plaatse rechtmatig effecten ter verkoop mogen worden aangeboden en slechts door die personen die toegestaan zijn zulke nieuwe aandelen te verkopen.

NSI en Kempen & Co hebben geen enkele actie ondernomen dat een aanbod van aandelen of andere effecten in NSI of het bezit of distribueren van dit bericht of enige ander aanbieding of publiciteitsmateriaal met betrekking tot zulke aandelen of effecten in NSI toe zou staan in enige jurisdictie waar actie met betrekking tot dat doeleinde vereist is.

Deze informatie is