Stadsdeel Amsterdam-Noord

Nautisch kwartier

Het dagelijks bestuur heeft dinsdag 22 november 2005 besluiten genomen die van belang zijn voor de verdere ontwikkeling van een nautisch kwartier in Amsterdam-Noord voor het water nabij de Mt. Ondinaweg/ Van Riemsdijkweg. De afgelopen periode heeft het dagelijks bestuur voorstellen voor ontvangen van Biesterbos Planontwikkeling BV, van de heer Van Boekel en van het nieuwe bestuur van de Stichting Maritiem Kwartier.

Het dagelijks bestuur is van mening dat met het plan van Biesterbos Planontwikkeling BV een visie wordt gepresenteerd die de moeite waard is om nader te beschouwen. Het dagelijks bestuur tekent hierbij aan dat dit plan geen invulling inhoudt voor de korte termijn.

Het dagelijks bestuur heeft besloten om geen medewerking te verlenen aan de plannen van de Stichting Maritiem Kwartier voor het maken van een doorstart. Hoewel dit plan een serieuze aanpak kent, acht het dagelijks bestuur het niet de gewenste invulling van het nautisch kwartier. De financiële onderbouwing is te onzeker en het dagelijks bestuur heeft onvoldoende vertrouwen in de levensvatbaarheid van het initiatief. Verder blijft onduidelijk wat het bestuur beoogt.

De overeenkomst met de Stichting Maritiem Kwartier eindigt op 31 december 2005. Er wordt nader bezien of enkele van de aanwezige schepen nog een ligplaats aangeboden wordt.

Het dagelijks bestuur heeft besloten om geen medewerking te verlenen aan het plan van de heer Van Boekel omdat dit plan onvoldoende uitgewerkt is.