Tiscali

TISCALI.TV VAN START

Test met 500 ADSL-abonnees

Utrecht 29 november 2005 Tiscali, het Europese internetcommunicatiebedrijf, start vandaag tiscali.tv, een test met televisie via het internet. Tijdens de test kunnen vijfhonderd Tiscali-abonnees televisie kijken op hun pc via een gesloten netwerk. Abonnees met een ADSL-aansluiting van minimaal 2 Mb worden per e-mail vanaf vandaag opgeroepen om deel te nemen aan de test. De eerste 500 abonnees die zich aanmelden, krijgen dan toegang tot een speciale site waarmee ze op hun computer TV kunnen kijken.

Tiscali.tv is eenvoudig te gebruiken. Bij tiscali.tv hoort een speciale electronische tiscali.tv-gids met daarin het programmaoverzicht van alle beschikbare TV-kanalen. De test met tiscali.tv biedt keuze uit 20 zenders en loopt tot medio 2006. Gedurende de test wordt de abonnees gevraagd naar hun ervaringen met tiscali.tv en of de dienst voldoet aan hun specifieke wensen en behoeftes. Daarna zal Tiscali de dienst verder ontwikkelen en wordt het besluit genomen hoe en wanneer tiscali.tv aan alle Tiscali-abonnees wordt aangeboden.

Tiscali ontwikkelt als full service provider op Europees niveau een uitgebreid scala aan breedbanddiensten die gemakkelijk en eenvoudig in gebruik zijn. De introductie van tiscali.tv past in de strategie van Tiscali om internetgebruikers te voorzien van een totaalpakket aan diensten zoals films, muziek, games, telefonie en de nieuwe webdienst tiscali.plus.

Over Tiscali
Tiscali B.V. is de Nederlandse dochter van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), the Internet Communication Company . Met één van de meest uitgebreide IP-netwerken ter wereld, biedt Tiscali breedband- en inbelinternettoegang voor consumenten en zakelijk gebruik en innovatieve communicatiediensten zoals telefonie en content. Op 30 september 2005 had Tiscali 4,8 miljoen actieve gebruikers in Italië, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië waarvan 1,48 miljoen met een ADSL-abonnement. Daarvan zitten 280.000 gebruikers op het eigen netwerk van Tiscali. De corporate website van Tiscali is www.tiscali.com. De Nederlandse website van Tiscali is www.tiscali.nl.

Contact voor de media: Van Kempen Public Relations & Public Affairs, Telefoon 070-3463760