Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 351

datum: 29 november 2005

Eindtijd voor evenementen op zondag naar 22.00 uur

Het college heeft besloten om voor het komende seizoen voor de grote, meerdaagse evenementen de eindtijd te bepalen op uiterlijk 22.00 uur. Het gaat om de evenementen Jazz, Proef Amersfoort, Torenpop, Etcetera, Dias Latinos, Keistadfeesten, Multicultureel Festival, Dorpsfeest Hoogland. Veel evenementenorganisaties waren voorheen namelijk niet tevreden met de eindtijd op de zondag van 19.00 uur en kregen ook geen ontheffing voor een latere eindtijd.

Dit besluit is opgenomen in de notitie voor de jaarplanning voor buitenevenementen in de zomer van 2006. In die planning staan evenementen die door de organisatoren zelf zijn aangemeld voor volgend seizoen. Ook bevat de notitie over de evenementenplanning een korte terugblik op het afgelopen seizoen en enkele verbetervoorstellen. Een van de belangrijkste voorstellen is het wijzigen van de eindtijd op de zondag.

Met de jaarplanning reserveert het college data voor evenementen, zodat een overzicht kan worden gegeven van het maximum aantal volumerijke evenementen dat in de binnenstad wordt toegestaan. Volgens afspraak wordt deze planning opgesteld in het jaar voorafgaand aan het evenementenseizoen.

In de evenementenplanning wordt niet ingegaan op de vraag van de marktverplaatsing. Totdat de raad hier een besluit over neemt, wordt het bestaande beleid gehandhaafd. Dat betekent dat alleen voor Proef Amersfoort de warenmarkt wordt verplaatst naar een uitwijklocatie. Voor de snuffelmarkt en de bloemenmarkt op het Lieve Vrouwe Kerkhof geldt: als de markt niet te combineren is met het evenement dan vervalt de snuffelmarkt en wordt de bloemenmarkt naar Het Havik verplaatst.

Informatie:
Anke Hendriks, communicatieadviseur Concernstaf, (033) 469 42 09 of 06 55 12 12 84


---- --