Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 29 november 2005

Vandalisme gymzaal Doelakkers
In 2003 stemde de gemeenteraad in met maatregelen om schoolgebouwen beter te beveiligen tegen vandalisme. Eén van de maatregelen betrof het plaatsen van een hekwerk rondom basisschool De Doelakkers. De vernielingen aan school en speelplaats zijn hierdoor gestopt maar de overlast heeft zich nu verplaatst naar de achterkant van het gebouw, naar de ingang van de inpandige gemeentelijke gymzaal. Het college heeft besloten om een aantal aanvullende maatregelen te treffen. Om het zicht op het terrein en de gymzaal te vergroten, wordt het openbaar groen gesnoeid, de verlichting wordt verbeterd, er wordt een poortje geplaatst en de toegangsdeur wordt verschoven, waardoor het afdakje verdwijnt.

Vernieuwingsagenda bibliotheek 2006
Enkele jaren geleden is een ingrijpend vernieuwingsproces voor bibliotheken in gang gezet. Er is een herstructurering op gang gekomen waarbij bibliotheken in gemeenten met minder dan 30.000 inwoners zich hebben omgevormd tot een basisbibliotheek. De Hilvarenbeekse bibliotheek maakt sinds januari 2005 onderdeel uit van de nieuwgevormde OBT; bibliotheek Midden-Brabant.
Om de beoogde bibliotheekinnovatie (vernieuwing en verbetering van dienstverlening) vorm te geven is een Vernieuwingsagenda opgesteld. Het college heeft ingestemd met deze agenda en dient deze in bij de provincie om in aanmerking te komen voor de zogenaamde intensiveringgelden.

Ruilverkavelingproject Krampvenseweg
In het kader van ruilverkaveling De Hilver is de afgelopen jaren een drietal wegen-bestekken uitgevoerd, waarbij onder meer wegen zijn verbeterd en fiets- wandel-, en ruiterpaden zijn aangelegd. Een aantal werkzaamheden moet nog worden uitgevoerd.
Voor dit jaar staat de Krampvenseweg op het programma. Een gedeelte van deze weg wordt verhard en langs het resterende onverharde deel wordt een fietspad aangelegd. Het college heeft eerder dit jaar ingestemd met deze werkzaamheden. In aanvulling hierop is nu besloten te kiezen voor een duurzamere constructie waardoor de weg langer meegaat en minder onderhoud nodig is.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Voorbereidingsbesluit Kom Baarschot
Om mee te kunnen werken aan een verzoek om een seniorenwoning te mogen bouwen op het perceel Baarschotsestraat 10, wordt de raad voorgesteld een voorbereidingsbesluit te nemen voor het betreffende gebied.