Ingezonden persbericht

Eerste Communicatiecongres Woningbouw in Nederland

UTRECHT, 20050921 -- Op 29 november 2005 vindt in het Informatiecentrum Leidsche Rijn het eerste Communicatiecongres Woningbouw plaats. Een dag lang praten communicatiedeskundigen van bouwondernemingen, gemeenten, projectontwikkelaars en woningcorporaties over het thema Positioneren tegen (w)elke prijs?! De organisatie van het congres verwacht in een grote behoefte te voorzien. De beroepsgroep groeit bij de genoemde bedrijven en instellingen en er ontstaat steeds meer behoefte aan kennisdeling en kennisverdieping. De organisatie is in handen van de Maatschap voor Communicatie uit Utrecht in samenwerking met de brancheorganisaties Aedes, Bouwend Nederland en NEPROM. Het eerste Communicatiecongres vindt plaats in het teken van 10 jaar Leidsche Rijn.


Tijdens het ochtendprogramma spreken onder andere Elco Brinkman (voorzitter Bouwend Nederland), Dietmar Werner (voorzitter NEPROM), Lex Pouw ( voorzitter Raad van Bestuur Ymere) en prof. dr. Cees van Riel (reputatiemanagement). Tevens worden de resultaten bekend gemaakt van een onderzoek naar de organisatiegraad van communicatie binnen de sector en de wijze waarop budgetten uitgegeven worden.
's Middags vindt een serie masterclasses plaats met als doel kennis delen en kennis verdiepen.

'Veel communicatiedeskundigen', vertelt organisator Luc Dietz van Maatschap voor Communicatie, 'bij bouwbedrijven, projectontwikkelaars, woningcorporaties of gemeentelijke projectbureaus zijn nog bezig de meest elementaire behoefte aan communicatie in te vullen en komen beperkt toe aan het planmatig opbouwen van communicatie. Het is vreemd dat er tot nu toe nog nooit specifiek aandacht besteed is aan dit deel van onze beroepsgroep. Er is ontzettend veel behoefte aan het delen van kennis en het leren kennen van elkaar. Op die behoefte spelen we met dit congres in.'

Het programma start op 29 november om 9.30 uur en wordt omstreeks 16.30 uur afgesloten met een borrel. GeĂŻnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op www.woningbouwcongres.nl. Het aantal deelnemers aan dit eerste Communicatiecongres Woningbouw is beperkt.



Ingezonden persbericht